Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На суді лікар сказав: «Я рятував жінку…»

Фото YouTube.com.

На суді лікар сказав: «Я рятував жінку…»

У Рівному перед судом постали медики. Завідувач відділення патології вагітних Віталій Липний і гінеколог Олена Садова — ​лікарі обласного перинатального центру, яких звинуватили в недбалому виконанні службових обов’язків та підробці документів. Скаргу в правоохоронні органи на них подала Тетяна Левко, яка не лише втратила дитину, а й шанс знову стати мамою

Увечері 21 липня 2016 року жінку до перинатального привезла «швидка» через сильний біль у животі. Пані Левко була на 36-му тижні вагітності. Розповідає, що зустріла її лікарка Олена Садова, послухала живіт і сказала, що потрібно здати на аналізи сечу. Попри сильний біль, каже потерпіла, їй мало приділяли уваги і залишили на всю ніч під крапельницею. Лише зранку, коли приїхав чоловік, колеги з роботи і зчинили галас, Тетяну Левко відправили на УЗД.
— Мені прямо сказали: «Плід мертвий», — ​говорить жінка. — ​Потім запевняли, що дитина була неживою вже 48 годин. Але коли я їхала у «швидкій», то відчувала: вона ворушилася. А Садова ж слухала живіт і нічого не сказала, що маляти не чути…
Тетяну Левко послали на операцію. Через сильну кровотечу жінці видалили матку.

 Пані Левко заявляє, що не пробачить лікарям.

Пані Левко заявляє, що не пробачить лікарям. Упевнена: якби їй одразу зробили УЗД, можна було б урятувати дитину або принаймні матку — ​і не позбавляти її можливості ще стати мамою.
Віталій Липний — ​один із багатьох лікарів, які були в операційній. Обвинувачення висунули саме йому, зважаючи на те, що є завідувачем відділення. Він стверджував, що о восьмій оглянув хвору, хоча жінка та її друзі й рідні переконують, що вже було близько 10-ї.
Минулого тижня в Рівненському міському суді мало відбутися підготовче судове засідання, але його перенесли на 11 год 30 хв 5 липня за клопотанням адвоката обвинувачених. Віталій Липний говорити на цю тему відмовився, лише зазначив: «Я рятував жінку». 

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel