Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • В урочищах «Вільшина» та «Заказник» Любомльського району відстрілюватимуть диких свиней через загрозу поширення африканської чуми. Протиепізоотичні заходи ввели після того, як неподалік села Бережці знайшли декілька тушок свиней, які загинули через інфікування АЧС. У впольованих тварин братимуть проби, і якщо небезпечного вірусу у них не виявлять, мисливці зможуть забрати туші собі; якщо ж проби дадуть позитивний результат — на трофеї теж чекає утилізація.
  • Цьогоріч на Волині вперше не набиратимуть дітей у російськомовні класи. Відкриття перших класів із вивченням мов нацменшин не заплановано через відсутність запитів батьків. Директор луцької спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів № 5 Валерій Півницький розповів, що кількість дітей, які навчались у російськомовних класах, останнім часом була досить мала. Для прикладу, цьогоріч школа випускає п’ятьох дітей, які навчались російською мовою. Минулого року таких випускників було семеро.
  • У Луцьку водій, який помітив обіч дороги закривавленого чоловіка, зупинився, надав йому допомогу та викликав «швидку». Потерпілий був напідпитку, а через втрату крові крізь проколоті вени на руці він міг знепритомніти. Чоловіка впізнали сусіди. Після огляду медиків його довели додому. В пакеті він мав 2 пляшки сурогату, одна з них розбилася і покалічила «господаря». У поліції подякували небайдужому водієві, що зупинився, хоч і поспішав, та не залишив п’яну людину стікати кров’ю.
  • Нового очільника Любомльської райдержадмініст­рації Олександра Устименка представив голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко. Указ про призначення посадовця підписав Президент Петро Порошенко 16 червня. «Сподіваюся, що на благо Любомльщини будемо працювати перспективно і правильно, нам нема чого ділити», — мовив очільник ОДА. Опісля він зауважив, що у районі вже створено багато ОТГ, тож першочерговим завданням Устименка буде забезпечити розвиток процесу децентралізації та навчити громади правильно жити.
  • 2 тисячі 924 переселенців із Криму та Донбасу мешкає на Волині — найменше серед інших областей України. На початок червня 2018 року в Україні зареєстровано 1,5 мільйона переселенців. Найбільше внутрішніх мігрантів осіли в Донецькій області — 551 458 осіб та на Луганщині — 293 542. Третє місце за кількістю переселенців із Донбасу посідає Київ. Найменше їх число у Чернівецькій області — 2 469 осіб та на Волині.
  • У Шацьку затримали шахрая, який збирав гроші для «благодійного фонду». 29–річний чоловік, житель міста Новий Розділ Львівської області, мав при собі посвідчення з явними ознаками підробки. Під час затримання він чинив непокору поліцейським, тож на нього склали протокол про адміністративне правопорушення.
Telegram Channel