Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Тепер волинянам до райцентру їздити не обов’язково

Пенсійні послуги стали ближчими до людей.

Фото asn.in.ua.

Тепер волинянам до райцентру їздити не обов’язково

Наближення пенсійних послуг до населення — один із пріоритетних напрямків роботи управлінь Пенсійного фонду, зокрема й на Волині

Раніше послуги надавалися лише у приміщеннях управлінь фонду. Нині — наблизилися до людей, тобто громадяни можуть подати документи на призначення чи перерахунок пенсій на віддаленому робочому місці, яке є найближчим до їхнього населеного пункту.

На сьогодні в області у 15 об’єднаних територіальних громадах, зокрема Зимненській, Устилузькій, Княгининівській, Заборольській, Боратинській, Городищенській, Затурцівській та інших, створено 16 віддалених робочих місць, а також 3 — у ЦНАПі міста Луцька.

Завдяки цьому мешканці громад можуть, не виїжджаючи до районного центру, отримати 12 видів послуг.

Завдяки цьому мешканці громад можуть, не виїжджаючи до районного центру, отримати 12 видів послуг: довідкову інформацію чи консультативну допомогу з питань пенсійного законодавства, записатись на прийом, замовити та одержати необхідну довідку про розмір виплат, виписку з облікової картки застрахованої особи, отримати виготовлене пенсійне посвідчення або надану раніше трудову книжку, подати заяву про переведення виплати пенсії за новим місцем проживання і т. д.

Спеціалісти підвідомчих управлінь фонду в області продовжують роботу над створенням нових віддалених робочих місць і в інших територіальних громадах. Цього року запрацює їх ще два — у Цуманській та Жидичинській ОТГ. Зазначимо, що графіки прийому громадян є у приміщеннях органів Пенсійного фонду та місцевого самоврядування, а також на інформаційній сторінці головного управління фонду у Волинській області веб–порталу електронних послуг.

Петро ФІЛІПЧУК, начальник головного управління Пенсійного фонду в області.

Telegram Channel