Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Ніч у Луцькій тюрмі»

Волинь-нова

«Ніч у Луцькій тюрмі»

Ця акція буде проведена із 22 на 23 червня з метою вшанування пам’яті в’язнів, яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року енкаведисти

Дійство відбуватиметься вночі в одній із камер Луцької тюрми та проходитиме у реконструйованій атмосфері тих часів. Колишня в’язниця — це територія давнього Окольного замку Луцька, де розмішений монастир бригідок — пам’ятка архітектури національного значення, яка пов’язана із сумними і трагічними подіями в житті міста та всієї Волині, що увійшли в історію як розстріл в’язнів органами НКВС 23–24 червня 1941 року.

Організатори заходу — КЗ «Центр національно–патріотичного виховання дітей і молоді у місті Луцьк», спільно з ГО «ВМР «Національний Альянс», НСОУ «Пласт» — запрошують до участі в акції усіх, хто має бажання випробувати себе, поповнити знання про ці події та вшанувати пам’ять загиблих. У програмі акціїз: гутірка «Рускій мір», літургія, реконструкція «Ніч у Луцькій тюрмі». Збір учасників акції розпочнеться 22 червня о 21–й годині за адресою вул. Кафедральна, 16 (передбачено попередню реєстрацію).

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel