Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Камера відеоспоспереження зафіксувала, як церкву в Млинові обікрав парафіянин. Про зникнення речей повідомив священик Святопокровського храму. 50–річний місцевий житель спочатку перехрестився перед іконою, а потім починає «обчищати» тарілку для пожертв та церковну лавку. Чоловік поцупив срібні хрестики, браслети та статуетки на загальну суму понад тисячу гривень. Поліцейські вилучили лише частину крадених речей, інші він уже встиг продати та обміняти на алкоголь.
  • В Острозі від удару блискавки розірвало лампочки в ліхтарях, а в оселях місцевих мешканців із розеток сипало іскрами. Дощ із блискавкою, громом і градом пройшов після обіду в понеділок.
  • У 2,5 раза збільшилася у Рівному кількість розлучень серед пенсіонерів. «Торік із 16 травня до 16 червня ми прийняли 24 заяви про розрив шлюбів, у яких нема неповнолітніх дітей. За аналогічний період цього року — вже 58 таких заяв. Зазвичай звертаються пари, які одружувались у 60—70–х роках і прописані за різними адресами. Буває, за день до нас звертається з приводу розлучення 7—8 пар», — кажуть у міськвідділі драцсу. Тож чиновники припускають: це фіктивні розлучення заради субсидії.
  • 3 кг скла та 5 кг сміття зібрали місцеві мешканці на 6 квадратних метрах берега Сопачівського кар’єру у Володимирецькому районі. «Відпочивальники з нульовим рівнем культури перетворили мальовничу місцину на жахливий смітник», — пишуть обурені місцеві ЗМІ. Колись тут копали пісок для Рівненської АЕС, а тепер сюди їдуть купатись родини з дітьми, адже тут чиста вода й гарні піщані береги.
  • «У потязі №6333 сполученням «Здолбунів–Удрицьк», який курсує Рівненщиною, дірку в підлозі як–небудь забили дошками», — пишуть користувачі соціальних мереж та виставляють фото. «Підлогу в електричці, певно, миші з’їли… А те, як її залатали, не витримує жодної критики: вгорі дірки косо–криво забили… дошками», — зазначають очевидці. Дописувачі вважають, що такий стан речей свідчить, що керівництво «Укрзалізниці» просто нехтує безпекою своїх же пасажирів, і друге — до людей, які їдуть такими потягами, їм просто байдуже. Та й чергове підвищення тарифів на проїзд на покращення їхньої якості, очевидно, не впливає.
  • Горіло 400 квадратних метрів Рокитнівського скляного заводу. Зайнялося покриття будівлі трансформаторної. На гасіння полум’я було залучено одразу дві пожежні автоцистерни та додатково задіяно 2 автоцистерни лісового господарства і одну заводу.
Telegram Channel