Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Андрій Покровський розповів,  як Луцьку стати кращим*

Волинь-нова

Андрій Покровський розповів, як Луцьку стати кращим*

Залишаючись осторонь активного громадського чи політичного життя, важко досягнути вирішення економічних чи соціальних проблем обласного центру. А саме їхнє розв’язання стоїть в основі стратегічних цілей Громадянського руху «СВІДОМІ», який у серпні минулого року разом із колегами створив депутат Луцької міської ради Андрій Покровський (на фото)

«Насправді ми ніколи не цікавились політикою в деталях, а були об’єктом політиків, які борються за наші голоси та власне збереження при владі. Тепер мусимо ставати її суб’єктами, взяти відповідальність за стан справ на себе. Політика — надбудова, а фундаментом є економіка. Ми повинні чітко розуміти, що без робочих місць із достойною заробітною платою та потужного середнього класу, що їх створює, у Луцьку не буде ресурсів для розвитку», — пояснив Андрій Покровський.

Тож за основу Руху «СВІДОМІ» взяті стратегічні цілі, які тісно пов’язані саме з розвитком економіки.

Серед них депутат називає забезпечення привабливого інвестиційного клімату, аби влада створила всі умови для залучення коштів, побудови робочих місць. Це основне для того, щоб молодь не залишала Луцьк.

Друга стратегічна ціль – інфраструктура. Йдеться про підняття престижу та зручності громадського транспорту, якість дорожнього покриття, розбудову парків і центрів відпочинку.

Третя ціль – безпека громадян, а саме повноцінний запуск програми «Безпечне місто» зі встановленням сотень камер спостереження, належним облаштуванням пішохідних переходів та інших місць із підвищеним рівнем небезпеки.

Важко говорити про громадянську культуру в країні, де молода сім’я 80% коштів витрачає на харчування.

Четверта ціль – сучасна й конкурентна освіта. Депутат нагадав про ініціативу Громадянського руху «СВІДОМІ» забезпечувати школи міста сучасним мультимедійним обладнанням та піднімати престиж вітчизняних вищих навчальних закладів.

Щодо цілі покращення системи охорони здоров’я, засновник «СВІДОМИХ» зосередився на необхідності створення страхової медицини, а також зауважив, що варто приділяти увагу профілактиці захворювань за допомогою фізичної культури.

Зрештою, Андрій Покровський наголосив на важливості підвищення рівня культури та свідомості громадян.

«Сьогодні важко говорити про громадянську культуру в країні, у якій мінімальна пенсія становить 40 доларів, де молода сім’я 80 % своїх заощаджень витрачає на харчування. Але не треба забувати, що ми будуємо країну для себе, і нам тут жити. Без свідомих й активних громадян не може бути розвитку. Саме тому в Громадянському русі «СВІДОМІ» ми відкрили «Школу свідомого громадянина», — додав Андрій Покровський.

Депутат закликав однодумців приєднуватися до команди та працювати разом.

Руслан ПИЛИПЧУК.

Telegram Channel