Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку відкрили черговий пункт екстреної допомоги

Володимир Шмаль та Григорій Пустовіт за традицією перерізали стрічку.

Фото із сайту Луцької міської ради.

У Луцьку відкрили черговий пункт екстреної допомоги

Його облаштували у приміщенні амбулаторії загальної практики — сімейної медицини № 5, що на вулиці Домни Гордіюк, 39.

Її працівникам таке сусідство вигідне, адже є можливість проконсультуватися з колегами на місці та й карета «швидкої», як то кажуть, під боком. Зможе оперативно доставити пацієнта до лікарні у разі необхідності. Мають певну вигоду від сусідства і місцеві мешканці, бо ж можуть у будь–який час звернутися по допомогу до медиків, — пункт працює у цілодобовому режимі.

 

Депутати міськради Ігор Поліщук та Андрій Козюра  доклали чимало зусиль до відкриття пункту.
Депутати міськради Ігор Поліщук та Андрій Козюра доклали чимало зусиль до відкриття пункту.

 

Необхідність його відкриття, за словами виконувача обов’язків директора КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Шмаля, обумовлена вимогою забезпечити дотримання 10–хвилинного доїз­ду до пацієнта. Зазначимо, що раніше на виклики у 40–й мікрорайон, де проживає більше 10 тисяч людей, виїжджала «швидка» з пунктів базування бригад, розміщених на вулиці Рівненській у Луцьку та в селі Липини. Щоб доїхати до хворого, втрачались дорогоцінні хвилини, які в екстрених випадках, скажімо, при інфаркті чи інсульті, можуть коштувати йому життя. Тож медики звернулися до міськради із проханням відкрити пункт тимчасового базування на вулиці Гордіюк, 39. Його розташування у центрі великого спального мікрорайону наблизить екстрену медичну допомогу до мешканців. До речі, бригада, яка тут базується, отримує до 20 викликів на добу.

Бригада, яка тут базується, отримує до 20 викликів на добу.

— Відкриття пункту полегшить доїзд і пришвидшить надання допомоги тим, хто її потребує, — зазначив Володимир Шмаль, дякуючи за комфортні кімнати представникам влади, серед яких були виконувач повноважень луцького мера, секретар міської ради Григорій Пустовіт та радник Ігор Поліщук, а також депутат міськ­ради Андрій Козюра, який теж доклав чимало зусиль, аби в його окрузі з’явилося відділення Центру екстреної медичної допомоги.

 

Карета «швидкої», обладнана усім необхідним,  наразі одна.
Карета «швидкої», обладнана усім необхідним, наразі одна.

 

Зазначимо, що у приміщенні, ремонт якого обійшовся міському бюджету в 254 тисячі гривень, є всі необхідні умови для роботи і відпочинку персоналу. Пункт має декілька кімнат, комп’ютер та інтернет для консультацій з колегами. Обслуговуватиме мешканців 40–го мікрорайону одна бригада медиків у складі лікаря, фельдшера і водія. Працюватимуть позмінно. Зазначимо, що нині у Луцьку діє 6 пунктів екстреної медичної допомоги. Як зазначив радник міського голови Ігор Поліщук, поява ще одного значно скоротить час доїзду до пацієнтів. Водночас посадовець поінформував, що мережа таких відділень буде поступово розширюватися. Нещодавно відкрили амбулаторію у мікрорайоні Вересневе, де також облаштують ще один пункт.

Telegram Channel