Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

 Луцька міська рада  просить виділити 4 гектари землі у селі Брище на умовах оренди терміном на 20 років для розширення сміттєзвалища. 27 липня в клубі відбудуться громадські слухання де жителям сіл Буків, Сирники та Брище запропонують висловитися щодо виділення ділянки під полігон.

У Рожищенському, Володимир-Волинському, Луцькому районах виявили небезпечну хворобу на столових буряках – церкоспороз. Погодні умови (висока вологість повітря, дощі, рясні роси, високий температурний режим), які склалися на цей час, сприятливі для розвитку та поширення хвороб сільськогосподарських рослин. Тому в другій половині липня слід очікувати появу церкоспорозу на посівах цукрових буряків.

У селі Лішня, поблизу Кременця, що на Тернопільщині,  поруч з джерелом Святої Анни облаштовують капличку, біля якої буде встановлено меморіальну плиту «Героям Волині». Громада зводить її на честь загиблих воїнів добровольчих батальйонів невизнаної війни на Сході України. До розпису каплички долучилася депутат Княгининівської ОТГ Алла Жупанюк. 

27 диких кабанів відстріляли на Волині. Депопуляція їх нині  проводиться в Любомльському (23 голови), Любешівському, Маневицькому районах (по 2 голови).

Два контейнери для збору старих ртутних термометрів, відпрацьованих батарейок, акумуляторів, люмінесцентних ламп з’явилися в Луцьку. Їх встановили поблизу ЦНАПу. У міській раді кажуть, що вартість одного комплекту —  7 тисяч гривень. Виготовили їх за кошти міського екологічного фонду. За кілька днів такі контейнери поставлять у 33-му мікрорайоні і на ЛПЗ. Складати сюди можна лише цілі ртутні термометри, розбиті треба помістити у півлітрову банку з водою, закрити капроновою кришкою та принести у відділ екології.

Telegram Channel