Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

На Рівненщину приїхали два автомобілі «швидкої» допомоги з Китаю на додачу з формою тамтешніх медиків. Це стало можливим у рамках угоди між урядами України та КНР. Протягом останніх п’яти років Центр екстреної медицини не отримав жодної машини. Зараз його медики потребують щонайменше 

50 ав­томобілів. Де саме працюватимуть нові «швидкі» – ще невідомо, але скоріше за все, їх відправлять туди, де є нормальний доїзд, бо бездоріжжя вони можуть не витримати.

Четверту сімейну молочну ферму — «Пролісок» — відкрили в селі Рачин на  Дубенщині. У господарство закупили 10 племінних корів чорно-рябої молочної породи. Для тварин побудували новий хлів. Установили сучасне обладнання та холодильник. 

Понад півтисячі пацієнтів прооперували за непoвні чoтири місяці у Рівненському серцево-судинному центрі, що відкрився в межах реалізації прoекту Світoвoгo банку «Пoліпшення oхoрoни здoрoв’я на службі у людей». Усі oперації прoвoдилися на сучасному ангіoграфічнoму oбладнанні. Гoлoвний лікар oбласнoї лікарні  Іван Зима рoзпoвідає, щo серед пацієнтів є й хворі із сусідніх oбластей – Тернoпільщини, Житoмирщини та Вoлині.

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт молодого художника Олега Дробоцького «Аеропорт». Представлено майже 30 робіт, виконаних олійними фарбами на полотні. На них зображені події в Донецькому аеропорту в січні 2015-го за мотивами фотографій Сергія Лойка, відеоматеріалів, знятих бійцями, та на основі їхніх розповідей. Виставка діятиме до 12 серпня 2018 року.

Рівнянку Наталію Мержиєвську відзначили орденом Королеви Анни «Честь Вітчизни» на срібній зірці – найпрестижнішою суспільною нагородою України. Лікар-офтальмолог вищої категорії Рівненської обласної дитячої лікарні за щоденну копітку працю, високу національну гідність і сумлінне служіння Україні отримала орден, заснований на честь  Анни Ярославни – дочки великого київського князя Ярослава Мудрого.

Telegram Channel