Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Мешканці Хотина, розташованого за 12 кілометрів від Рівного, скаржаться, що до них відмовляється їхати «швидка» допомога через поганий стан дороги. Бруківка на відрізку від Великого Олексина до Хотина, покладена ще 1957 року, в аварійному стані, місцями повністю вибита. Їхати нею практично неможливо.
  • У Рівному видали «Тлумачний словник пенітенціарної лексики» обсягом понад 300 сторінок. Його уклали екс-прокурор Андрій Боровик спільно з проректором Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука Олександром Колбом. Книга присвячена дослідженню змісту кримінальної субкультури та її впливу на правопорядок у суспільстві і державі. Словник тюремної лексики надрукували у «ВолиньПоліграфі» за рекомендацією вченої ради вишу.
  • У Вараші підліток украв автомобіль Renault Kangoo, наїхав на бордюр і перекинувся. Згодом оперативники міського відділу поліції встановили, що авто «позичив» раніше судимий 16-річний місцевий мешканець, який скоїв на ньому дорожньо-транспортну пригоду, зумів самостійно вибратися з автівки і втік із місця події.
  • У Дубенському замку відбулася міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція на тему «Чехи на теренах Волині». Захід присвячений 150-річчю переселення чехів на Волинь, 100-річчю утворення Чехословаччини та 75-м роковинам Малинської трагедії. У районі є села, які колись були повністю заселені представниками цієї нацменшини, та будівлі, які повторюють архітектурні традиції Чехословацької Республіки.
Telegram Channel