Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Бразилець Жуніор Мораєс — у «Шахтар»,  а трофей — до «Динамо»!

Такі закони спорту: радість – у Буяльського, горе – в П’ятова.

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Бразилець Жуніор Мораєс — у «Шахтар», а трофей — до «Динамо»!

В Україні матчем за Суперкубок стартував новий футбольний сезон

Матч за Суперкубок України-2018. «Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 0:1 (Віталій Буяльський, 18 хв).

21 липня 2018 року. Одеса. Стадіон «Чорноморець». Головний суддя — Костянтин Труханов.

Уп’яте поспіль і водинадцяте загалом у матчі за Суперкубок зійшлися донецький «Шахтар» і київське «Динамо».

Поєдинок привертав увагу ще й дебютом кількох новачків обох команд. Приміром, у складі киян на поле вийшов бразилець Че Че.

Ну а серед гравців «Шахтаря» чи не найбільший резонанс викликала поява на полі також бразильця Жуніора Мораєса, нападника, який три попередніх сезони провів… у «Динамо». Схоже, палити мости з Києвом Жуніор вирішив остаточно, заявивши перед поєдинком, що не бачитиме проблеми зі святкуванням голів у ворота свого колишнього клубу… Натомість колишні партнери перед початком матчу демонстративно не потисли «зрадникові» руку (хоча після фінального свистка між «гірником» та динамівцями були вже навіть дружні обійми), а ультрас «біло–голубих» ще й підготували з цього приводу доволі образливий флешмоб…

Тепер у «Динамо» – 7 Суперкубків, а в «Шахтаря» – 8.

«Гірники» почали поєдинок упевненіше – рятувати киян довелося навіть поперечені воріт стадіону «Чорноморець» в Одесі!

«Помаранчево–чорні» домінували на полі… аж до пропущеного на 18–й хвилині м’яча! Гіркоти вболівальникам донецького клубу добавив і той факт, що гол у власні ворота відверто «привіз» не хто інший, а голкіпер Національної збірної України Андрій П’ятов. Наддосвідчений 34–річний гравець, перебуваючи під пресингом, навіщось взявся обводити суперника ногами, втратив м’яч, потім намагався відібрати його, але не встиг повернутися «в рамку». Динамівці ж стрімко вивели на ударну позицію Віталія Буяльського, який і поцілив у порожні ворота.

Власне, цей гол і виявився єдиним у матчі. Хоча «Шахтар» будь–що прагнув відігратися, а «Динамо» намагалося підловити суперника на контратаках.

Під свою завісу поєдинок затятих суперників уже традиційно дедалі більше скидався на емоційний шал, підсумком якого стали вилучення Ісмаїлі та Микити Бурди.

Отже, кияни скорочують рахунок із «гірниками» за здобутими Суперкубками до 7:8. Проте виходять уперед – 6:5 – за перемогами в очних поєдинках.

За воротами

Олександр Хацкевич, головний тренер «Динамо»:

— Володіти м’ячем та перевагою – це ще не перемога. Так, були важкі моменти, але ми попереджали хлопців, що потрібно вміти терпіти… Ми лише входимо в сезон, і ця перемога додасть нам і фізичних, і моральних сил, а також упевненості на майбутнє.

Паулу Фонсека, головний тренер «Шахтаря»:

— Передусім хочу привітати суперника, чого він ніколи не робить, якщо виграємо ми. «Шахтар» дуже добре почав і повністю домінував. Створили гольові моменти і двічі потрапили в поперечину. «Динамо» навіть не добиралося до наших воріт…

У другому таймі гри практично не було: вона постійно зупинялася свистками, а з компенсованих п’яти хвилин не провели жодної.

Віктор Циганков, капітан київського «Динамо»:

— Не потиснути руку Мораєсу – це було командне рішення… І хоч я не забив, але головне – перемогла команда. Забивати, віддавати гольові передачі, робити все, що зможу. Це завжди в моїй голові. До речі, готовий її поголити під «нуль», якщо ми виграємо цей чемпіонат.

Андрій П’ятов, голкіпер донецького «Шахтаря»:

— Момент із голом? Я опорною ногою підбив собі м’яч і вийшло, що промахнувся. Начебто після цього все закрили, але вийшло, що Бесєдін не бив по воротах, а віддав пас. Звичайно, неприємно, але це життя, різне буває. Думаю, час є, тільки початок сезону.

Telegram Channel