Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Безнадійних ситуацій не буває!

Ось така вона — сила звички.

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Безнадійних ситуацій не буває!

Це дуже добре знає лабрадор Бонні. А що ще залишається робити, якщо господиня зайнята городніми справами, а рук природа не дала

Насправді, не все так сумно – пес зовсім не страждає від спеки. Просто розумна собачка звикла пити воду з-під крана, тому і просить допомогти відкрутити його. Пані Надія, господиня розумниці, розповіла, що Бонні привчилася до такого втамування спраги, ще будучи цуценям. Потрапила до господарів влітку і увесь час «допомагала» їм на городі. А там вода лише з поливального шланга – так мимоволі й призвичаїлася підставляти мордочку під цівку води. А коли подорослішала, звичка нікуди не зникла. Хазяйка Бонні каже, що найбільше клопотів із собачкою в дорозі.  – Їдемо часом кудись, то беру для неї дволітрову пляшку води, – зазначає пані Надія. – Відкручую кришку, а вона вже рот роззявляє. І справді, що поробиш – самі привчили!


Найкращі троянди вирощують... чоловіки

 У центрі села Городок Маневицького району квітує розкішний розарій, виплеканий Леонідом Неродиком

Юлія МУЗИКА 

Минулоріч на день села нагороду в номінації «Кращий квітник» отримав цей молодий чоловік. Уже чотири роки після смерті матері господарює Леонід удвох із батьком. Чистий та охайний їхній будинок та чимале обійстя, окрасою якого є розарій. 

Барвиста гірлянда — прикраса подвір’я.

Барвиста гірлянда — прикраса подвір’я.

На подвір’ї з ранньої весни до пізньої осені — чарівна кольорова симфонія квіткового саду. Щойно зійде сніг, а вже перші дзвінкі весняні ноти звучать у виконанні підсніжників, далі музичну естафету підхоплюють крокуси, тюльпани, нарциси, півонії, лілії... Та, безперечно, перша скрипка квіткового оркестру належить трояндам. Їх у Леоніда Неродика – близько шістдесяти сортів. Тут вони на будь-який смак: від білих до бордових, чайно-гідридні, паркові, мініатюрні, плетисті...

– Трояндовий сад заклала ще моя покійна мама, її захоплення цими квітами передалось і мені. Дуже приємно, коли вони цвітуть, – розповідає пан Леонід, який щороку примножує неньчину колекцію цих квітів – виписує нові сорти поштою, купує на ринках, висаджує живці. Милуючись ними, переконуєшся: найкращі троянди вирощують чоловіки.


Я  — за гормон радості, але не від нецензурщини

У тролейбусі надвечірньої пори людно. Мої сусіди — хлопці віком 20 чи трошки більше літ. У спортивних костюмах (у руках одного — м’яч), вони жваво щось обговорюють. Що саме — не чую. Зате доноситься нецензурщина, яка перекриває розмову молодих пасажирів

Катерина ЗУБЧУК 

Коли перший раз хтось із них вжив міцненьке слово, подумалося: може, це випадковість. Та де там?! За якусь мить зрозуміла, що  матюки для них — це вже,  як сполучники, без котрих і речення не складуть. Не хочеться моралізувати і напрошуватися на «комплімент» (можуть же й послати подалі у своєму стилі), та все ж не стримуюся і звертаюся до сусідів:

— Ви такі молоді, такі гарні, спортивні і...

Закінчив фразу один із хлопців:

— І матюкаєтесь.

Вони добре зрозуміли, до чого я веду, і, поки ми їхали разом,  обходилися без тих «сполучників».

До речі, гарвардські вчені прийшли до висновку: матюки... подовжують життя (про це йшлося в одному з телесюжетів ТСН). Американці впродовж кількох років спостерігали за 30 молодими людьми. Частина піддослідних мала нормальну мову, інші — лихословили. Виявилося, що у всіх, хто не цурався емоцій, був шанс на довге життя, бо у їхній крові ставало менше гормону стресу і, навпаки, зростала кількість його щодо радості. 

Тим часом українські вчені з цим висновком не погоджуються. Для психіатра Анатолія Чупрікова нецензурщина — ознака хвороби. «Зазвичай, матюкаються люди, з дефектом лівої півкулі мозку, а саме мовних зон — їм не вистачає слів. Усі лайливі слова містяться в німій правій півкулі», — пояснив він. Так хочеться, щоб наш учений мав рацію в дискусії з авторитетами Гарвардського університету.


27 липня
Сонце (схід – 5.38, захід – 21.11, тривалість дня – 15.33).
Місяць у Козерозі, Водолії. 14–15 дні Місяця.
Іменинники: Іван, Костянтин, Петро.

28 липня
Сонце (схід – 5.39, захід – 21.10, тривалість дня – 15.31).
Місяць у Водолії. 15–16 дні Місяця.
Іменинники: Василь, Володимир.

29 липня
Сонце (схід – 5.41, захід – 21.08, тривалість дня – 15.27).
Місяць у Водолії. 16–17 дні Місяця.
Іменинники: Алевтина, Валентина.

30 липня
Сонце (схід – 5.42, захід – 21.07, тривалість дня – 15.25).
Місяць у Водолії, Рибах. 17–18 дні Місяця.
Іменинники: Вероніка, Маргарита.

31 липня
Сонце (схід – 5.43, захід – 21.05, тривалість дня – 15.22).
Місяць у Рибах. 18–19 дні Місяця.
Іменинники: Кузьма, Леонтій, Мирон.


Собі про себе і для всіх...

Заслужена артистка України Галина Кажан запрошує на свято з нагоди щедрого ювілею

Урочистість «Роки і ролі» відбудеться 29 липня о 14-й годині в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського. У програмі заходу: презентація виставки творчих робіт ювілярки, віншування мисткині, святкова трапеза «Українські вареники».


«Послухаю цей дощ… »

За прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Надії Голі, 27-го та 28 липня — хмарна погода з проясненням, короткочасні дощі, місцями грози. В нічні та ранішні години подекуди туман. Вітер північно-східний, 5—10 метрів за секунду. Вдень під час грози місцями пориви 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від +14 до +19, вдень — 23—28 градусів тепла. 29-го — мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний, 7—12 метрів за секунду. Під час грози місцями пориви 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 15—20 градусів тепла, вдень — плюс 25—30. 30-го — мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 14—19 градусів тепла, вдень — плюс 25—30. 31-го — мінлива хмарність, місцями невеликий дощ, гроза. Вітер північно-східний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 15—20 градусів тепла, вдень —  плюс 24—29. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 27 липня було 2012 року — плюс 32, найхолодніше — 1974-го — 9 градусів тепла. Температура води в річці Стир — плюс 23, озері Світязь — 21 градус тепла.

У Рівному 27-го та 28 липня хмарно, невеликий дощ, можлива гроза. Температура повітря — 19—29 градусів тепла. 29-го — перша половина дня без опадів, а з обіду очікується дощ із грозою. Температура повітря — плюс 21—31. 30-го та 31-го ясне ранкове небо о другій половині дня вкриється хмарами, можливий дрібний дощ. Температура повітря — 20—29 градусів тепла.

Ведучий рубрики 
Олександр ДУРМАНЕНКО.
Тел. 72–06–66.

Telegram Channel