Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • 3–5 серпня на ХІІ фестивалі українського духу «Бандер­штат» заплановано виступи 60 музичних груп і виконавців. Серед них — «Тартак», «Друга ріка», O. Torvald, Тарас Чубай та «Плач Єремії», «Без обмежень», Yurcash, «Один в каное», «Мері»… А також почуємо сольних виконавців Арсена Мірзояна, Христину Соловій, Катю Чилі та Віктора Павліка. Потрапити на територію заходу на березі річки Стир поблизу села Рованці Луцького району можна буде із Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки обласного центру.
  • Під колесами поїзда «Чернівці — Ковель» загинув чоловік. Нещасний випадок стався 25 липня о 1.05 у селі Бортники Жидачівського району Львівської області.
  • У Нововолинську затримали поціновувача дорогого віскі — дудлив «із горла»… не доходячи до каси. 24-річний місцевий житель протягом декількох днів приходив в один із магазинів міста та викрадав напої відомих торгових марок. Загалом чоловік «натирив» товару майже на 2,5 тисячі гривень.
  • У Ковелі невідомі знущаються над бродячими псами. За місяць серйозних травм завдано чотирьом собакам. Активісти-захисники тварин зазначають, що, можливо, їх калічить психічно хвора людина чи група осіб, та просять повідомити, якщо хтось володіє інформацією щодо цієї ситуа­ції.
  • Мешканець Володимира-Волинського Микола Матусевич власноруч установив туристичні вказівники в рідному місті. Такий подарунок підготував до 1030-ї річниці від дня його заснування. Інформаційні позначки до пам’яток архітектури древнього Володимира встановлені на перехресті вулиць Ковельської, Данила Галицького та Устилузької.
  • У селищі Олика та селі Кадище Ківерцівського району збудують храми. Капсули у фундамент заклав митрополит Луцький і Волинський Михаїл УПЦ КП. А в Луцьку на вулиці Потебні зведуть вірменську церкву. Зараз в обласному центрі проживає 70 вірменських сімей.
  • 700 тисяч гривень потрібно для встановлення нових дорожніх знаків та обмежувачів швидкості в Луцьку у вигляді гранітних куль та «лежачих поліцейських». Їх обіцяють облаштувати до кінця року. Водночас заплановано роботи з обслуговування наявних дорожніх знаків – очищення їх від пилу та бруду, вирівнювання та фарбування.
Telegram Channel