Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Салюти запускали в одному  з ресторанів Луцька 11 серпня в день жалоби. Гості пояснили, що не знали про заборону. Самооборонівці, які прибули на весілля, де зневажливо поставилися до родини загиблого бійця, обурюються, що заклад не поінформував гостей про відповідне розпорядження міської ради. Сутичок між людьми не було, втім один із активістів побив посуд та побажав молодятам розлучитися.

У селі Яковичі Володимир-Волинського району школу продали під магазин. Освітній заклад закрили під приводом малокомплектності. Але через два роки селяни дізналися, що у приміщення новий власник  – колишній депутат  райради Валерій Шпур. Підприємець каже, що наразі оформляє документи та проходить дозвільні процедури. Втім, люди радіють звістці, адже в населеному пункті немає жодного торгового закладу.

Водій маршрутки Рожище–Луцьк вигнав із неї хлопчика-інваліда (народився без одного ока) та його маму. Жінка про це написала в соцмережі, і на її сльози відреагували у Волинській облдержадміністрації, завдяки чому постраждала і перевізник залагодили конфлікт. Утім вона звернулася до правоохоронних органів із заявою на водія, бо вважає, що «ситуація має стати прикладом, як не можна поводитися з людьми, а тим більше з дітьми з особливими потребами. Претензій я не маю до власника маршрутки, але, на мою думку, водіїв варто вчити культури поведінки й спілкування з пасажирами», – пояснила вона.

 

 

100 операцій із зупинкою серця провели за рік кардіохірурги Волинської обласної клінічної лікарні.  Подібні оперативні втручання тут розпочали робити із 2002-го. За цей період прооперовано близько двох тисяч пацієнтів.

П’ятеро діток волинських бійців АТО зустрілися з Папою Римським Франциском. Малеча брала участь у благодійному міжнародному проекті «Книга добра»  – унікального видання, виготовленого вручну на папері з бавовни і трав. У ньому зібрано          50 реальних розповідей про добро і 50 малюнків, які відображають дитяче бачення людяності, щирості та співчуття в повсякденному житті. Маленькі трудівники у вишиванках під чарівне виконання української пісні подарували Понтифікові власноруч створений шедевр. 

Рибину вагою 13,1 кілограма упіймав народний депутат Ігор Лапін. «Зловив, сфоткав, відпустив. Нічого не нагадує ГПУ? Згадав юність, колись був призером чемпіонатів «sport fishing», – написав у соцмережі політик, який відпустку проводить на рідній Волині. 

Telegram Channel