Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Кремль атакує не тільки танками, а й танцями… (Відео)

Волинь-нова

Кремль атакує не тільки танками, а й танцями… (Відео)

Чи будете ви дивитися шоу «Танці із зірками», в якому братиме участь дружина одіозного прокремлівського політика Віктора Медведчука  Оксана Марченко, котра заявляє, що гордиться своїм кумівством із Путіним?

 

   Маріам ОГАННИСЯН,
журналістка, кореспондент ТСН (м. Київ):

— Це шоу дивитися не буду. Я частина колективу ТСН, і моя позиція вже була заявлена.
(На відміну від керівництва журналісти служби новин публічно засудили появу в телевізійному ефірі «1+1» Оксани Марченко. В заяві колективу, зокрема, йдеться: «Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука на телеканалі». — ​Ред.)

   Тарас ЧОРНОВІЛ,
народний депутат ІІІ — ​VI скликань 
(м. Київ)

— Я не буду дивитися із двох причин: по-перше, мене ніколи не цікавили такі шоу, по-друге, спостерігати цей нахабний «плювок» в обличчя своєї країни під час війни тим паче не хочеться. Люди зі складними біографіями мають право на участь у телевізійних шоу, але у цьому випадку відбувається добре продумана, спланована політична акція, адже Марченко відверто демонструє позицію: «Я плювати хотіла на ваші революції, Небесну сотню та все інше». Оскільки такі речі на «1+1» добре контролюються Коломойським, то це може свідчити про домовленості між олігархом, який себе завжди позиціонував як патріот, із відвертою кремлівською креатурою.

   Володимир ЧЕРЧИК,
секретар Маневицької селищної ради 
(смт Маневичі):

— Цю розважальну телепередачу я не дивився й у попередні сезони. Це не мій формат. Однак дружина з донькою часом вболівали за учасників танцювального шоу. Звичайно, ця подія викликає обурення і в моїй свідомості, байдужим до неї залишатися неможливо. Щиро надіюсь, що на українському телебаченні не будуть виступати такі особи, як Оксана Марченко, котра пишається своїм кумівством із вбивцею та окупантом і відверто про це говорить. Якби я навіть і цікавився «Танцями із зірками», то принципово це шоу не дивився б. У той же час мене тішить, що журналісти каналу «1+1» не побоялися відкрито висловити свою позицію, більше того — ​порушують це питання на загальнодержавному рівні, не погоджуючись із діями керівництва. Це викликає повагу. І в цьому я їх стовідсотково підтримую.

   Майя МОСКВИЧ, 
ветеран АТО 
(м. Київ):

— Я це шоу ніколи не дивилася і цього разу не буду. А щодо того, що Оксана Марченко — ​дружина прокремлівського політика Медведчука — ​братиме у ньому участь, то це питання, думаю, до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

   Богдан БУТКЕВИЧ,
журналіст, блогер, ведучий ЕСПРЕСО TV (м. Київ):

— Чесно кажучи, такі шоу ніколи не дивився. Іноді можу звернути увагу лише на певні технічні моменти, адже сам працюю на телебаченні. Взагалі просто не розумію, навіщо каналу такі величезні репутаційні втрати? Це можна пояснити лише тим, що Оксана Марченко за собою приносить дуже великі гроші. Розумію, що ця людина давно в медійному просторі і є впізнаваною. Однак навіть якщо говорити без емоцій, мені здається, у цій ситуації негатив на 100 відсотків перевищує позитив. З одного боку — ​навколо передачі створюється широкий суспільний розголос, а з іншого — ​проти шоу налаштовується аудиторія, яка б і так його дивилася. 

   Валентина ГНАСЮК,
тренер, керівник театру танцю «Енергія добра», що діє при Волинському центрі естетичного виховання 
(м. Луцьк):

— Шоу обов’язково буду дивитися, це цікаво з професійної точки зору. А ще мені подобається відкривати для себе відомих людей в іншій іпостасі, бо у танці проявляється їхня справжня сутність. 

Оскільки такі речі на «1+1» добре контролюються Коломойським, то це може свідчити про домовленості між олігархом, який себе завжди позиціонував як патріот, із відвертою кремлівською креатурою.

Але вважаю неприйнятним намагання використовувати мистецтво у політичних баталіях для досягнення якихось прихованих цілей. Воно має бути поза кордонами політичних інтересів, його покликання — ​пробуджувати високі й чисті почуття. А у нас не гребують нічим, щоб розколоти суспільство, розсварити людей, відволікти увагу українців від болючих проблем сьогодення. Маємо це розуміти. Мій покійний тато — ​уродженець Білорусі, є у нас родина і в Росії. Думаю, що і в них, і в Україні власть імущі народ мають за ніщо. Точиться боротьба за владу, а в ній ідуть в хід брудні технології. Тому не потрібно на це вестися. Не так давно всі дискутували про перемогу боксера Усика у Москві, тепер нам підкинули іншу тему — ​«Танці із зірками». Будьмо мудрими!

   Богдан ШИБА,
луцький міський голова 2006–2010 років (м. Луцьк):

— Оксана Марченко, на якій вже печатку ніде ставити, хоче стати зіркою  українського телебачення, щоб нав’язувати російську поп-культуру та ідеологічні пастки Кремля. До речі, це краще проходить, ніж методи прямої агресії. Після того, як телебачення почало показувати тільки те, що вважають за потрібне власники каналів, то я дивлюся по телевізору лише трансляції спортивних програм. Тим більше мене не цікавлять спроби інформаційних магнатів зробити зірок із московських «повій». Нехай це хвилює Службу безпеки України. Бо якщо вони будуть і далі так мляво реагувати на антиукраїнські шоу, які пропагують «рускій мір», то навіщо нам взагалі така СБУ?

   Ігор ГОРДІЙЧУК,
Герой України, генерал-майор, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна (м. Київ):

— Моя відповідь — ​категоричне ні. Завжди виступаю проти цієї одіозної антиукраїнської банди Медведчука — ​Ахметова та інших недобитків з Партії регіонів, які прагнуть реваншу. Тому закликаю співвітчизників оголосити бойкот цьому танцювальному шоу. А кумів Путіна — ​Віктора Медведчука й Оксану Марченко — ​використати як «обмінний фонд»: видати їх «імперії зла», а замість них вимагати повернення наших полонених. Хоча б якась буде користь від цих «танців».

   Андрій БАЗАН, 
полковник запасу, викладач предмету «Захист Вітчизни» Володимирецького районного колегіуму (смт Володимирець Рівненської області):

— Розважальне шоу «Танці із зірками» не хочу дивитися і не буду, адже його починають використовувати у політичних цілях та для піару, популяризації та підвищення рейтингу таких антиукраїнських діячів, як Віктор Медведчук, залучаючи до проекту його дружину, телевізійну ведучу Оксану Марченко.

 

   Ігор ЛАПІН,
народний депутат України (м.Луцьк):

— Я навіть не знаю про «Танці із зірками», бо на жодні телешоу просто не маю часу. З приводу Оксани Марченко та Віктора Медведчука вважаю, що популяризація друзів Путіна в Україні негативно позначається на ситуації в суспільстві. У нас і так багато збудників неспокою. Тому не варто дивитися це шоу, я й сам не буду.

 

   Богдан БЕНЮК,
народний артист України (м. Київ):

— Таке шоу я й раніше не дивився і зараз не буду, бо мені воно не цікаве. Але це, ви ж розумієте, провокаційні речі, які робить канал «1+1». І доки наша держава не визначиться остаточно з приводу агресора, а зробити це дуже просто, то ми можемо всередині переколотитися, знаходячи щоразу різні теми, які кожного з нас будуть заводити.

Бліц провели
Галина СВІТЛІКОВСЬКА, Катерина ЗУБЧУК, Мирослава КОЗЮПА, Людмила ВЛАСЮК, Олександр ДУРМАНЕНКО, 
Лариса ЗАНЮК, 
Кость ГАРБАРЧУК, 
Сергій НАУМУК.
Відеоопитування з цього приводу — ​на сайті volyn. com. ua.

Telegram Channel