Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

Патріарх Філарет відзначив орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого  ІІ ступеня керівника «Рівнегазу» Петра Дубаса. Нагороду вручив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Його відзначили за жертовність і любов до України та Української помісної православної церкви. Очільник неодноразово сприяв багатьом парафіям і монастирям у спорудженні храму, іконостасу, дзвіниці та недільної школи, допомагав капеланам в організації гуманітарної допомоги воїнам АТО.

«Кукурузник» (повітряне судно «Ан-2»), яким рівняни нелегально возили до Польщі цигарки, конфіскували в дохід державі. Двом учасникам організованої злочинної групи також доведеться сплатити штраф за порушення правил міжнародних польотів.

184 абоненти в селі Набережне Демидівського району залишилися без світла внаслідок крадіжки обладнання на трансформаторній підстанції. Це вже не перший злочин у районі – нещодавно без електропостачання опинилися мешканці села Новий Тік. Тоді крадії зрізали тут близько кілометра електромереж. З початку року подібних злочинів у Рівненській області вже сталося 15. 

Десятикласники Єгор Грушевий, учень школи №3 міста Вараш, та    Ярослав Гаврилюк вихованець Дубенської СЗОШ №5 боротимуться за перемогу на міжнародній олімпіаді з географії. Призери національного конкурсу відвідали навчально-тренувальні збори в Києві, де серед восьми кандидатів довели право на участь у цих змаганнях. Важливою умовою олімпіади було володіння англійською мовою. Всього до Таїланду полетіло 4 юних українців.

З даху багатоповерхівки на вулиці Київській в Рівному дівчата кидали петарди в перехожих. Очевидці зателефонували патрульним, а ті, піднявшись на дах, виявили там двох неповнолітніх. 14-річні юнки розпивали вино, а на правоохоронців не очікували, тому пляшку з-під алкоголю сховати не встигли. Ними займуться представники ювенальної превенції.

Мeдовик завдовжки 22 метри 54 сантиметри спекли в Рівному на фестивалі меду та трав «Зoлотіївські pяди». Представники національного реєстру рекордів України визнали його найдовшим у нашій країні.

1,2 кілограма заважив помідор, який виростила сім’я рівненських пенсіонерів Віталія та Надії Гелешків. Жовтий помідор-гігант сорту «Волове око» зірвали минулого тижня. Аби продемонструвати розміри, сфотографували його із сірниковою коробкою. Родина проживає у Рівному, але влітку часто їздить до сусіднього села Городища, де вирощує городину.

92 автомобілі вартістю близько  1,4 мільйона гривень налічується на Рівненщині. Їхні власники сплатили до бюджету 2,3 мільйона гривень податку на розкіш. Це на 1,2 мільйона більше, ніж аналогічного періоду минулого року, а це свідчить, що минулоріч  було 50 дорогих машин. 

Telegram Channel