Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Про найкращих учителів, безсовісних артистів  та зрадливих чиновників

Олександра Жука привітав Президент Петро Порошенко: «Особливо приємно, що серед найкращих вчителів України багато тих, хто спеціалізується саме на інклюзивній освіті».

Фото glavcom.ua.

Про найкращих учителів, безсовісних артистів та зрадливих чиновників

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Неймовірно: педагогові заплатили 250 тисяч гривень

«Діти дають мені крила», — заявив викладач інформатики із Запоріжжя Олександр Жук, який став найкращим учителем в Україні у 2018 році за версію Global Teacher Prize Ukraine

Переможець викладає цей предмет для дітей із особливими потребами в школі–інтернаті «Джерело». Він може заспівати пісню Дмитра Монатика мовою жестів, щоб бути з учнями на одній хвилі. Раніше Олександр хотів бути економістом і працювати в податковій, але передумав і став учителем. Для цього він опанував психологію та мову жестів.

Робочий день Олександра починається о 6:30, коли веде дітей інтернату на сніданок. Закінчує працювати об 11–й вечора. «Коли погано на душі, ці діти дають крила. Ми з ними подорожуємо. Їм хочеться дати можливість розвиватися і бути соціально адаптованими», — каже педагог. Його учні займають призові місця на конкурсах із комп’ютерної графіки та веб–дизайну, беруть участь у «битвах» роботів.

Робочий день Олександра починається о 6:30, коли веде дітей інтернату на сніданок. Закінчує працювати об 11–й вечора. «Коли погано на душі, ці діти дають крила.

Олександр Жук розробляє спеціальні конспекти уроків, а також написав наукову працю, у якій пояснив аспекти навчання дітей із порушенням слуху. Учитель танцює саль­су і займається йогою. Переможець отримав нагороду — 250 тисяч гривень. У березні 2019 року він може поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де матиме змогу познайомитися та поспілкуватися з найкращими вчителями світу.

P. S. Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія для вчителів–агентів освітянських змін. Вона покликана відзначити досягнення педагогів не лише щодо своїх учнів, а й суспільства, та наголосити на важливості вчительської праці в Україні. Національну премію засновано у 2017 році громадською спілкою «Освіторія». Минулорічним переможцем був учитель фізики з Чернівців Пауль Пшенічка, якому нещодавно після його виступу у Верховній Раді депутати аплодували стоячи (розповідь про нього — на с.1, 5).

 

Склад боєприпасів на Чернігівщині диверсанти підірвали в чотирьох місцях

У ніч на 9 жовтня поблизу міста Ічня вибухнув арсенал

Через це із зони можливого ураження вивезли понад 12 тисяч осіб. На щастя, на момент здачі номера до друку, жертв та поранених не було ні серед військових, ні серед цивільних.

Заступник начальника Генштабу ЗСУ Радіон Тимошенко заявив про ймовірність диверсії на складі боєприпасів. «За даними оперативної групи Генерального штабу, яка провела опитування вартових на постах, — вона підтверджує факт вибухів, тобто підриву, у чотирьох місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа», — пояснив він.

На жаль, можна прогнозувати, що в найближчий, передвиборчий рік диверсій та терактів в Україні буде немало. Такими способом ворог хоче вплинути на результати перегонів і втримати Україну у своїй орбіті. Невже думає: якщо не залякав нас раніше, то це вдасться зараз?

 

Як може український артист, який святкує 9 Травня з Путіним, бути народним?

14 нардепів пропонують парламенту просити Раду національної безпеки та оборони України безстроково позбавити звання «народний артист України» співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій та Ані Лорак, а заслуженого артиста України — Віталія Козловського, Світлану Лободу і російського режисера Володимира Бортка

Про це йдеться у відповідному законопроекті. Один із авторів документа Євген Рибчинський заявив: «Ці артисти — зрадники, які під час війни розважають окупанта… Якщо Козловський святкує 9 Травня в Москві під їхніми прапорами, то який же він заслужений артист України? Стосовно Повалій, то вона співала десятки моїх пісень. І дуже шкода, що через політику її талант був розміняним на дрібні монети. В Україні вона могла б стати голосом нації, але вибрала інші пріоритети. В Ані Лорак брат загинув на війні в Афганістані. Вона СРСР взагалі має зневажати. Але Кароліна не просто дає концерти у РФ, а й асоціює себе з російською естрадою».

І дуже шкода, що через політику її талант був розміняним на дрібні монети.

А чи не здається вам, що звання «народний» та «заслужений» треба відмінити взагалі?.

 

Убивця «Петров» шпигував і на Майдані Гідності?

Мішкін — таке справжнє прізвище Олександра Петрова, якого підозрюють в отруєнні у Великобританії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії

Мішкін та Петров: хіба можуть бути сумніви, що на фото – одна і та ж людина?
Мішкін та Петров: хіба можуть бути сумніви, що на фото – одна і та ж людина?

 Він — військовий лікар і полковник Головного розвід­уп­равління Генштабу ВС РФ, повідомляють журналісти–розслі­ду­вачі Belligcat. Нишпорки вва­жають, що паспорт на нове прізвище уродженець Архангельської об­ласті Мішкін отримав у 2010 році, коли переїхав до Москви.

З 2011–го по 2018–й Мішкін часто залишав Росію, користуючись своїм новим прізвищем. Він бував у Придністров’ї і кілька разів — в Україні. За даними Bellingcat, останній раз спецагент відвідував Україну під час подій на Майдані в грудні 2013 року. Що саме він тут робив — розслідувачі не повідомляють.

Раніше було оприлюднено справжнє прізвище другого підо­зрюваного в спробі отруєння Скрипалів: виявилось, що за іменем Руслан Боширов ховався полковник ГРУ Анатолій Чепіга. Цікаво, що обох убивць, які, ймовірно, вчиняли злочини не тільки на території Великобританії, а й в Україні, публічно вигороджував сам «цар» Московії Владімір Путін, заявляючи, що ці громадяни — цивільні.

І після цього ви ще дивуєтеь, чому Росію називають терористичним Мордором?

 

313 закарпатських чиновників таємно отримали громадянство Угорщини

Їхні прізвища оприлюднено на сайті «Миротворець»

У список потрапили жителі фактично всіх районів Закарпаття, це чиновники та депутати. Вказано також їхні домашні адреси. Зазначається, що ці особи порушили законодавство шляхом отримання другого громадянства. «Вони присягнули на вірність Угорщині, перебуваючи на держслужбі та в органах місцевої влади України», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ті українці, які отримували громадянство Угорщини, на прохання консула цієї країни обіцяли тримати цей факт у таємниці. Такі люди–зрадники, без сумніву, мають бути вигнані зі своїх посад.

Telegram Channel