Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Орден святого рівноапостольного великого князя Володимира ІІ ступеня від Патріарха Філарета отримав голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко. Глава Української православної церкви Київського патріархату прийняв очільника краю у власній резиденції, де й відзначив політика за вагомий внесок у відродження духовності в Україні та всебічну підтримку в утвердженні помісної УПЦ.
  • Армреслер з Острожчини Олег Жох увосьме став чемпіоном світу. Титул він виборов на змаганнях, які проходили в місті Анталія (Туреччина) під егідою Світової федерації армреслінгу. У них узяли участь понад 1400 спортсменів із 55 країн світу, які розіграли 130 комплектів нагород.
  • 10 тисяч доларів хабара взяв заступник голови Рівненської райдержадміністрації. Чиновника затримали під час одержання другої частини хабара в розмірі 5 тисяч доларів. Гроші призначалися за погодження проектної документації приватному підприємцю щодо забудови земельної ділянки.
  • Скажений кіт вкусив мешканку села Миротин, що на Здолбунівщині. Чужа тварина забігла на подвір’я, вхопила зубами жінку за ногу та втекла у невідомому напрямку. Цього ж дня ввечері сусід потерпілої, побачивши агресивного кота в своєму гаражі, відразу його убив. Лабораторія Держпродспоживслужби встановила захворювання чотирилапого на небезпечну хворобу. Його було спалено, проводяться заходи по боротьби зі сказом.
  • Один із двох лебедів залишився на рівненському озері «Лебединка», інший — полетів. В зоопарку ж кажуть — новина хороша, адже це свідчить, що птах здоровий. Білих красенів зі звіринця, куди вони потрапляють з різними травмами, привозять сюди навесні та забирають з настанням морозів. Наразі тут живе 7 лебедів, скоро до них приєднається і той, що не відлетів.
  • Майже 5 тонн жолудів заготовили у Рівненському лісгоспі і вже засіяли ними 0,25 га для отримання у майбутньому посадматеріалу дубів. Також на площі понад 20 га вже провели підготовку грунту для насадження лісових культур у наступному році.
Telegram Channel