Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Еліночко, україночко, чемпіоночко, крутіший за тебе тільки Еверест!

На шляху до цього трофея наша співвітчизниця здолала п’ятьох надгрізних суперниць.

Фото WTA.com.

Еліночко, україночко, чемпіоночко, крутіший за тебе тільки Еверест!

Наша тенісистка сенсаційно виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі!

За вікном уже скінчилося навіть бабине літо, твою країну офіційно визнали найбіднішою в Європі, корупція квітне чи не буйніше, ніж «за Яника»…

Але десь там на Сході наші хлопці таки тримають фронт, а в далекому Сінгапурі українка Еліна Світоліна виграє п’ять із п’яти поєдинків і стає переможницею турніру, до участі в якому допускається лише еліта — вісім найсильніших на поточний момент тенісисток світу!

І це дає нам надію, що весна — настане, грошей — заробимо, корупціонерів — «посадимо», а захоплені клятим ворогом території — повернемо! Бо доля у нас така — переможна! І наша Еліна це довела!

Перемога у фіналі принесла українці додатково $ 1,75 млн і 420 очок.

2017–го українська тенісистка Еліна Світоліна скочила було аж на третю позицію рейтингу WTA! Це стало абсолютним рекордом як для жіночого, так і для чоловічого тенісу нашої країни. Тож уже наступного сезону ми чекали від Еліни ще більшого. Будьмо відвертими, чекали перемоги на котромусь із чотирьох турнірів Великого шолома. Проте не склалося. Хоча на Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі Еліна таки пробилася.

І ось на цих змаганнях українка утнула щось неймовірне! На груповому етапі вона здолала всіх трьох суперниць: чешок Петру Квітову (зі своєю чи не «найнезручнішою» супротивницею Світоліна розібралася дуже впевнено — 2:0 (6–3, 6–3) та Кароліну Плішкову — 2:1 (6–3, 2–6, 6–3), а також чинну володарку титулу, данку Каролін Возняцкі — 2:1 (5–7, 7–5, 6–3).

Вийшовши у півфінал з першого місця, Еліна Світоліна зустрілася там з представницею Нідерландів Кікі Бертенс — 2:1 (7–5, 6–7(5–7), 6–4).

Ну а у фіналі доля звела українку з американкою Слоун Стівенс. Еліні знову не було легко — особливо на початку зустрічі. Проте свого вона таки доказала — перемога 2:1 (3–6, 6–2, 6–2)!

Тріумф у Сінгапурі дав змогу нашій співвітчизниці закінчити сезон на четвертому місці у рейтингу WTA.

За три перемоги на груповому раунді і виграш півфіналу Світоліна одержала $ 1,2 млн і 1080 очок у рейтинг. Перемога у фіналі принесла українці додатково $ 1,75 млн і 420 очок.

Однак головним є те, що це справді історичне досягнення українського тенісу і всього українського спорту! Аби його осягнути, варто поглянути на імена переможниць Підсумкового турніру WTA, який проводиться з 1971 року. Вісім разів його вигравала Мартіна Навратілова, по п’ять разів — Штеффі Граф та Серена Вільямс, тричі — Моніка Селеш та Кім Клейстерс…

2018–го його вперше (але ж ми точно знаємо, що не востаннє!) виграла українка Еліна Світоліна!

Telegram Channel