Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Сапер Сергій МИХАЛЬЧУК: «Мрію ходити хоча б із однією милицею…»

«Відчуваю підтримку дружини, сина, рідних і хочу бути їхньою опорою».

Фото з «Фейсбук»-сторінки Центру волонтерів.

Сапер Сергій МИХАЛЬЧУК: «Мрію ходити хоча б із однією милицею…»

За тиждень до демобілізації воїн АТО із Годомичів Маневицького району під час виконання бойового завдання підірвався на ворожій розтяжці біля блок–поста «Сармат» на Луганщині. Нині Сергієві, аби повернутися до повноцінного життя, терміново потрібні кошти для останньої, уже п’ятнадцятої, операції на понівеченій нозі

Йому дивом вдалося вижити після тяжких поранень грудей, лівого стегна, правиці. Боєць провів місяці у госпіталях. Найбільше постраждала ліва нога — Сергій отримав інвалідність першої групи.

— Не люблю засиджуватись на місці. Хоч і помалу, та все намагаюсь робити сам, — зауважує Сергій Михальчук. — Відчуваю підтримку коханої дружини Ольги, сина, рідних, односельців, волонтерів. Понад усе хочу повернутися до повноцінного життя або ходити хоча б із однією милицею…

У стегні Сергія прижилося сім сантиметрів вирощеної завдяки біотехнологіям кістки. Нині він готується до останньої, уже п’ятнадцятої, операції.

Вже довгих три з половиною роки він мріє лише про одне — знову жити на мирній землі, як колись. Це ніби й небагато: господарювати, бути надійною опорою для своїх найдорожчих у світі дружини та сина. Та такий важкий шлях до цього…

— Що довелося пережити, згадувати не хочу. В мене настрій — жити, ходити, працювати, — каже Сергій Михальчук, який не втрачає оптимізму і приловчився вправно ходити на одній нозі, спираючись на милиці.

Лікується атовець, як учасник проекту «Біотех–реабілітація поранених», в столичній клініці «Ілая». У стегні Сергія прижилося сім сантиметрів вирощеної завдяки біотехнологіям кістки. Нині він готується до останньої, уже п’ятнадцятої (в клініці «Ілая» — сьомої), операції з відновлення ноги — вирівнювання стопи та пальців. Справжнім ангелом–охоронцем для нього стала волинська волонтерка Наталія Попова (Соколова), завдяки їй і Центру волонтерів People’s Project були зібрані гроші на дороговартісні хірургічні втручання. Та на останню операцію терміново потрібно 107 тисяч 217 гривень (частина грошей уже є). Оскільки держава не підтримує біотехнології у лікуванні, атовець може сподіватися лише на нашу допомогу.

Із тривогою і надією чекають на завершення лікування і сам Сергій, і його близькі. Щиро хочеться, аби вже нарешті закінчились поневіряння молодого бійця.

Пам’ятаймо, якою ціною заплачено за нашу мирну золотаву осінь. Зробімо і свій маленький внесок в одужання дивовижного оптиміста і незламного героя Сергія Михальчука!

Номер телефону Сергія — 068 624 76 62. Гроші на операцію можна перерахувати на картку Приват­Банку: 5168 7573 4561 4061, Михальчук Ольга Анатоліївна (дружина); картку Ощадбанку: 5167 4900 5184 3895, Михальчук Сергій Сергійович; або ж безпосередньо на рахунок Сергія у Центр волонтерів People’s Project.

Юлія МУЗИКА.

Telegram Channel