Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чоловік Вані перервав гегемонію Мессі і Роналду

Такого трофея не має ще жоден хорватський футболіст.

Фото France Football.

Чоловік Вані перервав гегемонію Мессі і Роналду

33-річний хорватський півзахисник мадридського «Реала» Лука Модрич — володар «Золотого м’яча-2018»

«Я хочу подякувати всім товаришам по команді, а також тренерам «Реала» і збірної Хорватії. Спасибі всім, хто голосував за мене. Я завжди хотів грати у великому клубі і ще з дитинства мріяв про «Золотий м’яч».

Мені зараз важко передати свої емоції. Не тільки тому, що здобув найпочесніший трофей, обійшовши Кріштіану Роналду і Ліонеля Мессі. Серед тих, хто був номінований на «Золотий м’яч» — дуже талановиті гравці. Для мене велика честь перебувати в когорті таких видатних футболістів», — оголосив під час паризької церемонії отримання найпрестижнішої індивідуальної нагороди у футболі Лука Модрич.

У боротьбі за цей трофей хорват обійшов португальського форварда італійського «Ювентуса», колишнього свого одноклубника Кріштіану Роналду (2–ге місце) і французького нападника іспанського «Атлетіко» Антуана Грізманна (3–тє місце).

Я завжди хотів грати у великому клубі і ще з дитинства мріяв про «Золотий м’яч».

Таким чином Лука Модрич перервав 10–річну гегемонію Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду: у період з 2008 по 2017 роки аргентинець і португалець виграли по 5 «Золотих м’ячів». Останнім, хто здобував цей трофей до епохи Мессі і Роналду, був бразилець Кака ще у далекому 2007–му.

Також під час церемонії було вручено перший в історії жіночий «Золотий м’яч» (володарка — 23–літня Ада Хегерберг із Норвегії) і «Копа Трофі» (приз найкращому гравцеві світу до 21 року), володарем якого став 19–літній француз Кілліан Мбаппе.

До речі

36–річну дружину Луки Модрича звати Ваня Босніч, яка є його спортивним агентом, чудово аналізує гру чоловіка і подарувала йому трьох діток — Івана, Емму і Софію.

Петро ПАС.

Telegram Channel