Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Я з ним розмовляю,  а він бавиться  зі смартфоном»

Фото mama.ua.

«Я з ним розмовляю, а він бавиться зі смартфоном»

Подібне часто можна почути від мам. Як повернути чадо в реальний світ?

Діти постійно сидять у гаджетах. «Ну хай би вже читав щось корисне, — але ж ні!» — бідкаються мами. Стрічки соц­мереж, ігри, відео… Діти ведуть себе як дорослі. І це, звісно, ненормально. Зовсім вимкнути смартфони і комп’ютери з їхнього життя неможливо. Але обмежити можна і треба. Як це зробити?

Сніданок, обід, вечеря — без гаджетів. Чимало дорослих, а разом із ними і діти, їдять, уткнувшись у смартфон чи планшет. Уведіть правило: коли обідаєте чи вечеряєте — усі ховають гаджети і спілкуються одне з одним.

Уроки без фону. Якщо дитині не потрібна Вікіпедія зараз і вона не пише реферат, комп’ютер вимкніть, смартфон заберіть, щоб не спокушалася повідомленнями, які надходять.

Перед сном — книжка. Гаджети ввечері — шлях до безсоння і депресії. Для плавного переходу до сну оптимальний варіант — книжка. Текст менше впливає на зорові нерви, і не так збуджується нервова система.

Не карати забороною. Для сучасного підлітка в гаджетах зосереджене все особисте життя. Тож якщо ви забороните користуватися ними, від цього дитина не буде краще навчатися. Допоможіть їй із самоорганізацією, навчіть, як керувати своїм часом і волею, робити уроки, дотримуючись розпорядку дня. Найбанальніша порада: намагайтеся дати синові чи доньці більше живого спілкування. І перегляньте власні звички. Адже дивлячись на вас, дитина почне змінювати свої.

Telegram Channel