Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що не роби, а з носа тече...

Не зловживайте ліками!

Фото: google.com.ua.

Що не роби, а з носа тече...

Часто люди нарікають, що ні аптечні краплі, ні засоби народної медицини не допомагають позбутися нежитю. Чому так буває?

Річ у тім, що,  крім застуди, надмірні виділення з носа можуть спричинити: алергія; надмірно сухе і запилене повітря в приміщенні; гормональні зміни в організмі під час вагітності, при клімаксі, діабеті, що розвивається. У кожному випадку —  інша схема лікування. Наприклад, судинозвужувальні краплі не позбавлять  від нежитю, викликаного стороннім предметом, який випадково потрапив у носові ходи.

Будь-який нежить, що триває  довше  7—10 днів, вимагає звернення до фахівця.

Але навіть якщо  у вас респіраторне захворювання, не зловживайте ліками. В інструкції до більшості з них недарма написано: «Використовувати не довше 3—5 днів». Продовжуючи закапувати ніс, ризикуєте заробити так званий медикаментозний риніт.

Не радять лікарі безконтрольно застосовувати народні засоби, наприклад, сік цибулі, який  може пошкодити або пересушити слизову оболонку, позбавивши організм природного захисту від інфекцій. Це стосується й інших домашніх ліків. 

 Стежте, щоб повітря у кімнаті  було вологим, і кілька разів на день промивайте ніс сольовими розчинами. Їх можна купити в аптеці або приготувати самостійно: у склянку теплої води додайте по 1⁄₄ чайної ложки солі та соди. Попередньо необхідно висякати ніс.

Будь-який нежить, що триває  довше  7—10 днів, вимагає звернення до фахівця.  Лікування може включати  фізіопроцедури, грамотно підібрані препарати і навіть хірургічне втручання (якщо з’ясується, що причина закладеності носа — великі поліпи або, наприклад, викривлення носової перегородки).

Telegram Channel