Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Через таких, як ти,  учителі хворіють»

Фото politeka.net

«Через таких, як ти, учителі хворіють»

Настрій у сина зіпсувався ще звечора, коли кахикав, капризував і просив залишити вдома. Я сприйняла його поведінку, як звичайну хандру, помножену на лінь. Це навіть закінчилося легенькою сваркою

А після 2–го уроку мені зателефонували зі школи. Саша пішов у медпункт і таки «наміряв» 37.3. Серце стиснулося: з одного боку, справді температура, а з іншого — не найвища, і складається враження, наче він «притягнув» хворобу навмисне. До вечора стало гірше — майже 39 і сильний кашель. Син випив ліки, заліз під ковдру, я сіла поруч. «Знаєш, вчителька на уроці запитала, чому ти мене вдома не залишила, — тихенько мовив він. — А потім сказала, що через таких, як я, вчителі хворіють». Що було відповісти? Може, й справді я неправильно зробила, відправивши його до школи? Тільки ж хіба про таке говориться при дітях? А найбільше вразило, що педагог, виявляється, не за клас переживає, а за себе і за своїх колег…Нещодавно в Україні відзначали день народження великого педагога Василя Сухомлинського. Один із найвідоміших його висловів «серце віддаю дітям» мав би стати девізом для кожного вчителя. Цікаво, як би оцінив цю ситуацію Василь Олександрович?

Оксана САГАН.

 

Ну що, хлопці та дівчата, подобається фотка?
Ну що, хлопці та дівчата, подобається фотка?

 Шуби від матінки природи зробили фотомоделями!

Цими днями у Луцькому зоопарку зустрічали святого Миколая. Погода посприяла, щоб дійство нагадувало справжню зимову казку

Негода не стала на заваді святу — дорослі та діти розважалися, отримували подарунки і зігрівалися чаєм. А ось мешканцям зоопарку було не так радісно. Вольєри, які почали нагадувати маленькі хатинки, вкрив лапатий сніг, тож надворі залишилися найбільш «морозостійкі» та охочі до уваги гостей тварини. Справжніми «зірками» стали вівці у своїх присипаних снігом «кожухах». Вони не лише зустрічали кожного, хто підходив до огорожі, а й вправно позували перед фотокамерами. Успіх був величезний. Чого лише варті слова одного маленького відвідувача: «Я до снігових баранчиків вітаюся, а вони мені відповідають!»

 

Скільки сніг не лежатиме, а розтанути мусить

Дві головні теми, які нині найбільш популярні у громадському транспорті: Томос і щедрий снігопад. Щодо церковної незалежності, то, судячи з розмов, частина людей насправді ще не зовсім розуміє самої суті цієї події. Тому більше говорять про зиму

У ранковій маршрутці, якою часто добираюся до Луцька, жіночки жваво обмінюються враженнями про нічну хурделицю. З їхньої розмови стає зрозуміло, що вони із сусідніх сіл.

— Не знаю, як у вас, але в нас то з півметра снігу насипало. Мій Вася зо дві години чистив двір, — розповідає одна. — На нашій вулиці всі чоловіки хазяйновиті, то стараються один перед одним ще із самого рання.

— Та й у нас люди не ледачі, — додає її співрозмовниця. — Є, правда, один кадр, його називають «Колька–артист», бо все приказками говорить. Він вернувся в село батька доглядати, живе на його пенсію. Біжу вранці на маршрутку, а їхня хата — коло зупинки. Він стоїть на порозі й курить. Я йому й кажу: «Миколо, ти хоча б стежку до хати прочистив, може, хто зайде на празник. А він мені говорить: «Скільки сніг не лежатиме, а розтанути мусить».

Костянтин МОРОЗ.

 

 

 Вийнята з тіла куля стала оберегом для героя. А Чудотворця просить про єдине…

Важкі поранення, контузії, полон і десятки смертей побратимів пережив житель Маневич Ігор Малогловець (на фото)

Ігор родом із Вінниці, на Волинь потрапив, одружившись із маневичанкою. Має дві вищі освіти — педагогічну та юридичну, закінчив військову кафедру Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Бойовий досвід в Ігоря Володимировича був ще до початку російської агресії на Сході нашої країни — як миротворець він побував у Сербії та інших «гарячих точках». У травні 2014–го мобілізований до лав Збройних сил України.

— Слов’янськ, Краматорськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Іловайськ уночі із закритими очима пройду, — розповідає ветеран АТО, який за чотири роки був командиром підрозділів 25–ї десантно–штурмової та 14–ї ОМБр.

Після лікування в госпіталях (у нозі залишилися осколки) знову йшов на передову — не міг покинути своїх підлеглих. Повернувся Ігор Малогловець з–під Попасної додому лише наприкінці липня цього року. І як спогад про жахіття війни — вийнята з тіла куля, що стала солдатові оберегом.

— Головне, що є для кого жити — поряд дружина і діти, — ділиться Ігор Володимирович. — Дорожу спілкуванням із тими, з ким був у Іловайському «котлі» — їх небагато лишилось… А бажання лише одне — хай на нашу землю прийде мир! Про це на свято просили у Миколая Чудотворця всією сім’єю.

Юлія МУЗИКА.

 

«Іскринки інію, мов візерунок...

21 грудня церква вшановує пам’ять преподобного Потапія і святої Анфіси Рукодільниці. Пращури цього дня спостерігали за деревами: багато снігу на них провіщало багатий урожай. Коли ж гілки вкривав іній, це означало, що щедро вродять фрукти

А, за прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, 21 грудня — хмарна погода. Вночі сніг, вдень невеликий мокрий сніг. Ожеледиця. Вітер південно–західний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 2—7 градусів морозу, вдень — від мінус 3 до плюс 2. 22–го — хмарна погода. Вночі сніг, удень дощ із мокрим снігом. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, ожеледиця. Подекуди хуртовина. Вітер південно–західний, 7—12 метрів за секунду. Місцями пориви — 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 0—5 морозу, вдень — від мінус 1 до плюс 4. 23–го — хмарна погода. Вночі мокрий сніг, вдень невеликий дощ. Ожеледиця. Вітер північно–західний, 7—12 метрів за секунду. Подекуди пориви — 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 3 до плюс 2, вдень — 0—5 градусів із позначкою «плюс». 24–го — хмарна погода. Вночі мокрий сніг, вдень часом дощ. Ожеледиця. Вітер північно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 3 до плюс 2, вдень — від мінус 1 до плюс 4 градусів. 25–го — хмарно з проясненнями. Часом мокрий сніг. Ожеледиця. Вітер західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 4 до плюс 1, вдень — від мінус 3 до плюс 2 градусів.

26–го — хмарно з проясненнями. Невеликий сніг. Ожеледиця. Вітер північно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 1—6 градусів морозу, вдень — 0—5 нижче нуля. 27–го — хмарно з проясненнями. Часом невеликий сніг. Ожеледиця. Вітер північно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 3—8 морозу, вдень — 0—5 градусів із позначкою «мінус». За багаторічними спостереженнями, найтепліше 21 грудня було 1994 року — плюс 10, найхолодніше — 2009–го — 22 градуси морозу.

У Рівному 21 грудня хмарно, вдень сніг. Температура повітря — 0—5 градусів морозу. 22–го — похмура погода, дощ зі снігом. Температура повітря — від 0 до 3 градусів тепла. 23–, 24–, 25–го — хмарно, дрібний сніг та дощ зі снігом. Температура повітря — від мінус 2 до плюс 1. 26–го — хмарно, дрібний сніг. Температура повітря — 2—5 з позначкою «мінус». 27–го — небо буде вкрите хмарами, дрібний сніг. Температура повітря — 2—4 градуси морозу.

 

Допоможіть господарям!

У селі Береськ Рожищенського району пропала тільна корова. Хто володіє будь–якою інформацією, просимо повідомити за номером 098 521 86 30 (Аркадій). Винагороду гарантуємо!

 

21 грудня

Сонце (схід — 8.18, захід — 16.15, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Близнятах. 14–15 дні Місяця.

Іменинники: Вікторія, Кирило.

22 грудня

Сонце (схід — 8.19, захід — 16.16, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Близнятах, Раку. 15–16 дні Місяця.

Іменинники: Ганна, Анатолій, Степан.

23 грудня

Сонце (схід — 8.19, захід — 16.16, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Раку. 16–17 дні Місяця.

Іменинники: Ангеліна, Євгеній, Олексій.

24 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.17, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Раку, Леві. 17–18 дні Місяця.

Іменинники: Данило, Леонтій, Петро.

25 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.17, тривалість дня — 7.57).

Місяць у Леві. 18–19 дні Місяця.

Іменинники: Олександр, Спиридон.

26 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.18, тривалість дня — 7.58).

Місяць у Леві, Діві. 19–20 дні Місяця.

Іменинники: Анастасія, Арсеній, Орест.

27 грудня

Сонце (схід — 8.20, захід — 16.19, тривалість дня — 7.59).

Місяць у Діві. 20–21 дні Місяця.

Іменинники: Іларіон, Леонід, Микола.

Telegram Channel