Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Автобус не їздить, а ФАП – ​на замку

Люди відрізані від цивілізації.

nezhatin.com.ua

Автобус не їздить, а ФАП – ​на замку

Звертаються до вас жителі села Діброва Любешівського району, які відрізані від світу й позбавлені постійного медичного нагляду й допомоги. У нас проживає багато стариків, дітей, людей, які мають проблеми зі здоров’ям. Щоб дістатися до райцентру, доводиться вирушати з дому о 6-й ранку і йти 4 кілометри пішки до села Залаззя

Уже третій рік наше село позбавлене транспортного сполучення з райцентром. Раніше хоч можна було під’їхати до Залаззя шкільним автобусом разом із учнями, а там пересісти на рейсовий, який вирушав о 8-й ранку. Але тепер перевізник змінив графік руху, і люди за будь-якої погоди мусять удосвіта бити ноги, щоб встигнути на автобус у Залаззі і добратися до Любешова у лікарню чи в інших справах.

Усе впирається у те, що нема грошей на утримання ФАПу і зарплату медпрацівнику.

Донедавна був у нашому селі ФАП, працювала медичка — ​жінка пенсійного віку, до якої ми зверталися будь-якої пори доби, і вона надавала кваліфіковану допомогу хворим. У зв’язку з реформами в охороні здоров’я ФАП закрили, бо нема фінансування. Наш сімейний лікар пообіцяла, що у Діброву тричі на тиждень буде приходити медпрацівник із амбулаторії у Залаззі. Але людей це не влаштовує. Адже селу потрібен фельдшер, який постійно буде на місці, а не відбуватиме повинність 2–3 години. Зараз у Діброві є молода медичка, яка вийшла заміж за хлопця з нашого села. Чому не взяти її на роботу?
Звернулися до керівника амбулаторії, але у відповідь почули, що це питання має вирішувати сільська рада. Усе впирається у те, що нема грошей на утримання ФАПу і зарплату медпрацівнику. А влада ж обіцяла поліпшення доступності і якості медичного обслуговування! Чому ж на ділі це не виконується?
П. МЕЛЬНИК, М. ПИЛИПЧУК, П. САХАРЧУК та інші (всього 35 підписів).
Telegram Channel