Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шляху до щастя немає.  Щастя — це і є шлях

Фото novadoba.com.ua

Шляху до щастя немає. Щастя — це і є шлях

Ми очікуємо, що життя стане кращим, коли нам виповниться 18 років, коли одружимося, коли отримаємо краще місце роботи, коли з’явиться дитина, друга…

Потім ми себе почуваємо втомленими, оскільки наші діти ростуть повільно, і думаємо, що, коли вони виростуть, ми відчуємо себе щасливими. Та коли вони стають більш самостійними і в них починається перехідний вік, ми скаржимося, що з ними важко ладити, а коли пройдуть цей період, стане легше.

Потім говоримо, що наше життя буде кращим, коли ми, нарешті, купимо більший будинок і трохи кращу машину, зможемо піти у відпустку, вийдемо на пенсію.

Правда в тому, що кращого моменту відчути себе щасливими не існує. Якщо не зараз, то коли?

Працюйте, як ніби ви не маєте потребу в грошах, любіте так, як ніби вас ніколи не поранили, танцюйте так, як ніби вас ніхто не бачить.

Здається, життя ось–ось почнеться, справжнє життя! Але завжди на шляху існує одна проблема, одна незавершена справа, один непогашений борг, які потребують першочергового вирішення; і ось після цього життя почнеться. І якщо ми придивимося, то побачимо, що ці проблеми нескінченні. З них, власне, і складається життя.

Це допомагає нам побачити, що шляху до щастя немає, щастя — це і є шлях. Ми повинні цінувати кожен момент, особливо, коли ділимо його з кимось дорогим, і пам’ятати, що час не чекає нікого.

Не чекайте, коли закінчиться школа або почнеться коледж, коли ви схуднете на п’ять кілограмів, коли у вас з’являться діти, коли діти підуть у школу, одружаться, розлучаться, нового року, весни, осені або зими, наступної п’ятниці, суботи або неділі, або того моменту, коли ви помрете, щоб бути щасливими. Щастя — це шлях, а не доля.

Працюйте, як ніби ви не маєте потребу в грошах, любіте так, як ніби вас ніколи не поранили, танцюйте так, як ніби вас ніхто не бачить.

Щастя всім!!!

Артем КОВАЛЕНКО

м. Львів

Telegram Channel