Квашена капуста врятує від похмілля - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.01 € 30.55
Квашена капуста врятує від похмілля

Дари природи - справжня скарбниця здоров'я.

Волинь-нова

Квашена капуста врятує від похмілля

У передсвяткові дні доречно нагадати актуальні поради Наталі Земної

Щоб не перепити — ​з’їжте перед застіллям 2–3 ложки квашеної капусти. Якщо вже так вийшло, що трохи перебрали, теж обов’язково вжийте ці «ліки» для профілактики похмілля. Не буде нудити, не болітиме голова, шлунок, не постраждає підшлункова залоза.

На жаль, нині рідко згадуємо про квасолю, без якої колись не обходився борщ, її варили як окрему страву, робили з нею пиріжки. Квасоля тонізує підшлункову залозу. А це такий важливий орган, який наші предки називали золотником. Без помічниці-квасолі страждає підшлункова залоза: звідси така поширеність цукрового діабету. Також треба більше вживати селери, трави кропу, насіння кмину, коріандру.

Не варто забувати про приправу із чорнобривців: ця рослина дуже добре впливає на функцію підшлункової залози. Навіть до компотів можна додавати висушені квіти, але в невеликій кількості, щоб було приємно смакувати. Дуже добре діють на печінку сухоребрик, кульбаба, грицики, пижмо звичайне, нагадує Наталя Земна.

Якщо людина щоранку натщесерце з’їдатиме по 20–30 грамів свіжого смальцю чи сала, вона ніколи не захворіє на жовчнокам’яну хворобу.

«Раніше чоловік з’їдав уранці миску кулешу з салом та цибулею, цілий день працював і повертався додому не зморений. Адже пшоно — ​це такий продукт, який тонізує шлунок, лікує печінку, відновлює її очищувальну і кровотворну функції, — ​каже цілителька. — ​Вийшло з моди сало: вважають, що шкодить печінці. Насправді воно їй допомагає. Якщо людина щоранку натщесерце з’їдатиме по 20–30 грамів свіжого смальцю чи сала, вона ніколи не захворіє на жовчнокам’яну хворобу. Бо сало налагоджує жовчотворну функцію печінки, допомагає їй очищуватися».

Якщо турбує печія, треба відмовитися від зеленого чаю, м’ятного і з меліси, а вживати чай з гіркотою. Додавайте невелику кількість полину — ​тоді зникнуть неприємні відчуття. Підтримають шлунок пшенична каша, цибуля, чорна смородина.