Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Якщо вам у 2019–му хтось і підсуне свиню, то хай вона буде тільки з нашого гарбуза!

Нічого собі!

Волинь-нова

Якщо вам у 2019–му хтось і підсуне свиню, то хай вона буде тільки з нашого гарбуза!

Здоровенькі були! Дай, Боже, вам крепкого здоров’я!  І, звісно, світлої голови, щоб розв’язувати  наші завдання. Навіть у ці новорічно-різдвяні дні

Точніше, особливо у ці святкові дні, коли зберетеся за родинним столом, розпитаєте, «ой чи живі, чи здорові всі родичі…» Так–так — неодмінно буде «і гарбузові»! Принаймні (а ми — переконані) зайде мова і про гарбузові завдання, і про те, хто стільки вже заробив коштів у вікторині від «Цікавої газети на вихідні», і, без сумніву: «Що ж там теперка заховав той Грицько Гарбуз? Ану разом подумаймо! Хіба ж не зможемо?! Хіба ми у школі не вчились?! Нумо, внучата, діставайте свої айфони і хай нам поможе «дядько Гугл»!!!»

А для тих, хто вперше читає нашу газету і саме цю сторінку, а армія нових передплатників у нас значно розширилася по всій матінці Україні — від Чернівців до Попасної на Луганщині, від Білопілля на Сумщині аж до Херсона, від Великого Хутора на Черкащині до Стоянова на Львівщині, — коротко опишу умови конкурсу «Гарбуз із секретом». Вони дуже прості: ми умовно ховаємо якийсь предмет у нашому гарбузі (щось на зразок «чорного ящика» у популярній грі «Що? Де? Коли?»), даємо йому певну характеристику, а ви маєте відгадати що це і надіслати нам слово–відповідь есемескою або електронкою чи звичайним старим добрим поштовим листом. І отримати за це гроші. Звісно, якщо переможців буде не більше двох або вам випаде щасливий жереб, коли потрапите в те омріяне число двох із, скажімо, двохсот…

Правила дуже прості: ми умовно ховаємо якийсь предмет у нашому гарбузі (щось на зразок «чорного ящика» у популярній грі «Що? Де? Коли?»), даємо йому певну характеристику, а ви маєте відгадати що це і надіслати нам слово–відповідь есемескою або електронкою чи звичайним старим добрим поштовим листом.  

Одним словом — пропонуємо цікаву забаву. Приєднуйтесь — не пошкодуєте! 

Уявіть тільки, скільки часу ниньки я спозаранку думав–гадав, що би то заховати від вас у своєму першому гарбузі 
2019-го! Вже був і придумав, проте не давала мені спокою одна невирішена справа… А переносити зі старого року у новий невирішені справи якось не по–гарбузівськи. Я веду мову про завдання 51–го туру. Легкого, як на мене. Але, на жаль, жодної правильної відповіді на нього ми так і не отримали. Однак, враховуючи, що маємо нові голови нових передплатників і що, можливо, через приготування до свят ви не могли добре все обмізкувати, вирішуємо повторити це запитання. Тобто «Гарбуз із секретом» — 51 (2018) переноситься на №1 2019–го. Переконані, що тепер ви зможете його розгадати, принаймні звернете увагу на поєднання слів «літера–мрія», бо не так у нас і багато в алфавіті тих букв… Щоправда, значно більше, ніж у латинській (англійській) абетці чи арабській. Підказка є. Дерзайте! І при нагоді за столом підніміть келих за Грицька Гарбуза, щоб Бог йому посилав цікаві, мудрі, але посильні завдання. А я десь на тому боці України підніму і за вас — щоб були живі і здорові всі родичі Гарбузові!

«Гарбуз із секретом» — 1 (2019)

Друзі, у ці зимові за календарем і осінні за погодою дні мені, як і неймовірній Ліні Костенко, так захотілося:
Простору
простору
простору
і щоб ніяких травм
і чогось такого простого
як проростання трав
і чогось такого дивного
як музика
без блазенств
і слова
хоча б єдиного
що має безсмертний сенс…

Ох, це слово–слово… Слова. Для багатьох — мрія. Мрії. Недарма ж іще геній Шевченко підмітив, що «серце б’ється — ожива, як їх почує…» А є і літера–мрія. Особливо коли виступає в парі з іншим словом. Її ми й написали на листочку, а листочок заховали у… (Ви самі знаєте де). Хоча так хотіли під високим дубом — майором Шервудського лісу, який був штаб–квартирою Робін Гуда.

Що за слово міститься в гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 16 січня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Марина Бойко»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 
150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Грицько ГАРБУЗ

Telegram Channel