Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Волинь: коротко про важливе

Волинь-нова

Волинь: коротко про важливе

Найрезонансніші події в житті краю одним абазацом

Валерія Маренича нагородили орденом князя Ярослава Мудрого  V ступеня. Ще двоє волинян — проректор, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання і спорту Анатолій Цьось та старший науковий  співробітник Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк — отримали звання «Заслужений діяч науки і техніки України» і «Заслужений працівник культури України» — відповідно.

У Рожищенському районі під час акції «Патріотів юних рученята захистити хочуть тата» діти разом із дорослими сплели солдатам маскувальні сітки. До роботи долучилися працівники і читачі районної бібліотеки, вчителі та учні  школи №1 м. Рожища та школи села Береськ, вихованці Зразкової студії «Етюд» будинку дитячої творчості. Волонтери передадуть сітки для бійців на Схід. 

П’ятеро школярів Камінь-Каширського НВК №1 отримали подарункові пакунки із книгами, канцтоварами, одягом і солодощами з-за океану. Підготувала такий великий сюрприз колишня учениця згаданого навчального закладу Ірина Матвійчук, яка нині мешкає у США. Жінка власним коштом закупила подарунки, сконтактувала зі школою і попросила назвати п’ятьох талановитих дітей, батьки яких не мають вдосталь фінансових можливостей, щоб купити дарунки.  

У Володимирі-Волинському районі смертність удвічі перевищує народжуваність.  При 177 актових записах цивільного стану про народження  записів про смерть складено 359. 

У Рожищі у фойє Пенсійного фонду розміщено інформаційну афішу з георгівською стрічкою. Вона зображена на «Карті пам’яті та скорботи Волинської області», присвяченій 70-літтю початку Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років. За розповсюдження антиукраїнської символіки у нашій країні  адміністративна відповідальність.

Судовий позов на 1 018 692, 64 гривні проти популярного українського гурту «Антитіла» подав підприємець із Луцька Сергій Лапковський. Його претензії полягають у тому, що нібито музиканти використали у своїх композиціях запатентовану ним певну тональність і темп у власних піснях. Автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап зазначили, що абсурдність ситуації в тому, що... «шахраї спромоглися отримати патент на те, що існувало у музичному світі вже багато століть. Це буде перша подібна судова справа у світі, яка побудована на виданому державними органами патенті не на винахід, а фактично на теорію, яка не має доказів».

Telegram Channel