Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

200-метровий синьо-жовтий прапор розгорнули до Акта злуки та до Дня Соборності України на межі Житомирської та Рівненської областей. Учасники утворили «живий» ланцюг єдності, символізуючи об’єднання країни.  

Вулик установив на постаменті, де раніше стояв пам’ятник класикові марксизму Фрідріху Енгельсу, місцевий пасічник у Мошкові, що на Млинівщині. Ця композиція вже стала своєрідною родзинкою села і визначною пам’яткою області. 

Рівненський руфер Дмитро Ільчук вискочив на поліцейське авто, припарковане навпроти кінопалацу «Україна», що на вулиці Міцкевича, пробігся по ньому та втік. Відео виклав на своєму YouTube-каналі та закликав інших до наслідування хуліганських дій. Через три дні 20-річний мешканець селища Гоща зателефонував на «102» та зізнався у вчиненому. Розпочато досудове розслідування. Торік він стрибнув на залізничні колії перед електричкою, а коли машиніст пригальмував, вискочив з-під коліс, а також підіймався на дахи будинків та фотографувався на їхніх краях.

У Рівному дітвора навчальних закладів змагається в конкурсі снігових скульптур. Вихованці дитсадків будують  найбільшу снігову фортецю, а школярі — сніговика. Такий захід уже втретє організував міський центр «Спорт для всіх».  Фото снігових шедеврів прийматимуть до 1 березня, а переможців визначатимуть у кількох номінаціях.

20, 3 мільйона гривень — заборгованість із зарплати на Рівненщині. Станом на 11 січня  2019 року в області було п’ять економічно активних підприємств-боржників. Найбільша заборгованість у ПАТ «Рівнеазот» – 11 мільйонів 284 тисяч гривень.  Міжнародний аеропорт «Рівне» не виплатив  2,5 мільйона, «Рівненський авторемзавод» – 6,3 мільйона. Також чотири підприємства-банкрути  заборгували людям на загальну суму 388 тис. гривень.

Понад 70 житлових будинків Рівного зранку 21 січня залишилися без водопостачання через пошкодження водопроводу та масштабні роботи з водовідведення, які розпочав місцевий водоканал. Людям організовано підвіз питної води спецмашиною. 

80 привітів відправлять на Донеччину з Рівненщини в межах акції «Надішли листівку вітання з нагоди Дня Соборності ровеснику зі Сходу». Їх своїм друзям із Донбасу виготовили школярі обласного центру, у родинах яких проживали ровесники з Авдіївки. 

Telegram Channel