Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Гелікоптер прилетів заради мрії онкохворого хлопчика

Фото tsn.ua.

Гелікоптер прилетів заради мрії онкохворого хлопчика

Диво організувала телеведуча каналу «1+1» Лідія Таран

Наприкінці травня у селі Ковалівка на Івано–Франківщині під час свята останнього дзвоника у дворі школи приземлився помаранчевий вертоліт. Він подолав понад 500 км із Києва, отримав безліч дозволів – усе заради здійснення мрії 7–річного онкохворого Святослава Пишака, підопічного проекту «Здійсни мрію».

Лідія Таран щаслива,  що побувала у ролі доброї феї.
Лідія Таран щаслива, що побувала у ролі доброї феї.

 Хлопчик хотів прилетіти на гелікоптері на святкову лінійку до сестрички Андріанки та подарувати їй великий букет троянд. Сотні школярів, односельців, гостей із сусідніх сіл, поліція, ДСНС та пожежники стали свідками здійснення мрії, а дівчинка не змогла стримати сліз.

Мама Святика пригадала, що задум у сина з’явився після того, як він побував у музеї авіації і зблизька побачив літаки. 

Секретний план тріумфального вітання Святик виношував 2 роки. Він намалював своє бажання для арт–марафону «Моя дитяча мрія» ще в лікарні, де долав рак крові. Малюнок потрапив до куратора «Здійсни мрію» Лідії Таран. Мама Світлана пригадала, що задум у сина з’явився після відвідання музею авіації, де зблизька побачив літаки: «Сказав, що полетів би до Андріанки в школу, бо дуже скучав».

Святик із любимою сестричкою Андріанкою. 
Святик із любимою сестричкою Андріанкою. 

 Лідія Таран поділилася спостереженням, що це перша мрія в проекті, яку дитина замовила не для себе. Найбільше, чого хотів хлопчик, — вразити сестру. «За результатами дослідження «Про що мріють діти?», 39% маленьких пацієнтів, які тривалий час перебувають на лікуванні, прагнуть використати суперсилу на користь інших. Серед здорових діток ця цифра значно менша», — зазначила ведуча.

Малий Святик здійснив мрію не тільки сестрички, а й двох сотень інших дітей, для яких приліт гелікоптера став подією року, адже кожен школяр встиг посидіти за штурвалом вертольота! Видужуй, Святе!

Лія ЛІС.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel