Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
А була така мила дівчина, яка все запитувала, коли ж весілля?

Хіба раніше такого не проявлялося?

Фото pinterest.com.

А була така мила дівчина, яка все запитувала, коли ж весілля?

Коли збираєшся з людиною жити, треба ось про що пам’ятати: може трапитися, що опинишся залежним від неї. Не у психологічній залежності, про яку модно писати зараз. А в найпростіших: побутовій і матеріальній. Хто знає, що під час спільного життя може статися. Безробіття, хвороба, народження дітей… Можна просто постежити, як людина поводиться з тими, хто від неї залежний. Навіть тимчасово — як офіціант або покоївка. І багато що стане зрозумілим

Одна дівчина збиралася заміж за гідного чоловіка, директора підприємства. Вона прийшла на корпоратив на його роботу. І вихований пан із вишуканими манерами там поводився як кріпосний поміщик Дормідонт Лютич. Він зневажливо дивився на підлеглих, не відповідав на вітання, а якогось співробітника вилаяв при всіх, публічно принизив. І примовляв, що гроші той любить, а працювати — ні, тож за що йому платять. Хоча платив не він, не зі своєї кишені.

Або молодий чоловік випадково почув, як його кохана кричить на дітей у садку. Вона працювала вихователькою. Принижувала, ображала, обзивала… А була такою милою дівчиною. І все запитувала, коли ж весілля?

Жінка всиновила дитину і погано з нею поводилась доходило до побоїв. А потім сусіди розповіли, що вона била свого собаку і позбулася від нього, коли тварина набридла. Із псом багато клопоту…

Ну, і класичний випадок, коли приємний і ввічливий чоловік так знущався з офіціанта і принижував його, обіцяючи щедрі чайові, що дівчина порвала з ним негайно. Пан навіть не зрозумів у чому ж річ. Він же офіціантові дав чайові. Правильно? Не обдурив. Але за грошики нехай потанцює як слід!

Завжди звертайте увагу на поведінку людини з тими, хто від неї залежить!

Раз така справа — немає резону з людиною жити й сподіватись на її великодушність і любов. Тобто вони цілком можливі. Але саме доти, поки ви не опинитеся перед ним в залежному становищі. Не захворієте, не втратите роботу, не будете змушені сидіти вдома з дитиною… З вами можуть почати поводитись як із тим собакою чи офіціантом. Або як недобра вихователька поводилася з малюками. Та ще й пригадуватимуть, що годують вас, поять і купують іноді потрібні речі. Без яких цілком можна обійтися. Ось на ці моменти потрібно звернути увагу: як людина поводиться з тими, кого вважає нижчими за себе. З тими, над якими володарює.

Може, звичайно, ви будете винятком. І вам будуть давати тістечко, морозиво, ставитися з повагою і любити. А знущатися з інших. Але я таких випадків не зустрічала.

Як тільки в партнера зникає ресурс, такий Дормідонт Лютич або поміщик із «Муму» вмить себе показують. Але ж вони раніше виявили свою натуру? Просто на це якось не звернули уваги. А потрібно було. Поки не пізно…

Анна КІР’ЯНОВА,
психолог, письменниця, телеведуча


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel