Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко подарував будинок родині, дім якої розбомбили окупанти

Ключі від хати з рук п’ятого Президента Петра Порошенка – про таке сімейство Повних навіть не мріяло.

Фото rbc.ua.

Порошенко подарував будинок родині, дім якої розбомбили окупанти

На початку осені я написав про сім’ю Повних із Мар’їнки, котра втратила своє житло 14 липня 2019 року

У вересні ми їздили вздовж лінії розмежування із гуманітарною місією і дізналися про горе, яке спіткало цих людей. 2 снаряди влучили прямо в будинок. Усі мешканці отримали контузії різного ступеня, поранення. Але найголовніше — хата була повністю зруйнована. Жити довелося спочатку у лікарні, потім у будинку престарілих та по людях.

Житло – не нове, але добротне.
Житло – не нове, але добротне.

Наш Фонд «Мир і Ко. Організація допомоги військовим і переселенцям» узявся допомогти родині. Треба було шукати гроші на новий дім. Проблема була у тому, що зима на носі. Лікарі ж вимагали, щоб дитину вивезли геть із зони ООС, подалі від нагадувань про війну, інакше не гарантували психологічного відновлення.

2 снаряди влучили прямо в будинок. Усі мешканці отримали контузії різного ступеня, поранення.

Будиночок було знайдено в іншій області, але сплатити за нього одразу фонд не міг. Ми домовилися з хазяйкою, що вона пустить пожити, а я тим часом шукатиму гроші. Та сталося диво, чи, кажіть, щасливий випадок. Я звернувся до партії «Європейська солідарність», чи не могли б вони якось посприяти у придбанні помешкання…

Про цю історію дізнався Петро Порошенко. І купив дім.

Ні, не так, чорт забирай. Він купив дім і поїхав на фронт та вручив родині сертифікат на купівлю особисто! Ви розумієте? Мої підопічні зверталися в усі інстанції, міжнародні фонди, телефонували на «гарячі лінії» уряду, куди тільки…

Я ніколи не звертався по допомогу — це вперше. Дякую, Петре Олексійовичу, я ні на секунду не шкодував, що голосував за вас.

Мирослав ГАЙ, офіцер, волонтер, військовий журналіст

Telegram Channel