Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
«Коли чоловік каже:  «Ти мені й така подобаєшся», це означає, що треба йти на фітнес…»

Після церемонії нагородження в усіх був чудовий настрій.

Лілія МАРЧУК

«Коли чоловік каже: «Ти мені й така подобаєшся», це означає, що треба йти на фітнес…»

Недільного ранку у СК «Плаза», що на вулиці Рівненській у Луцьку, відбулося підбиття підсумків третього сезону проєкту «Скинемо зайве»

До фінішу дійшли не всі

Вони — ​люблячі мами, дружини, дбайливі господині, турботливі доньки, сумлінні працівниці, щирі подруги… Викроїти час і сили, щоб зайнятися собою, кожній із них непросто. І підтвердженням цього є той факт, що 3 учасниці проєкту в силу різних обставин були змушені зійти з дистанції. Але команда фітнес–тренера Ольги Філюк хоч і зменшилася кількісно, проте не втратила бойового запалу.

 

 — У мене дітки народилися одне за одним, тому 5 років сиділа у відпустці по догляду, всю увагу віддавала сім’ї. А потім, коли на святі у дитсадку треба було танцювати із сином, я наче побачила себе збоку. Та й донька «по секрету» зробила зауваження: «Мамо, не ображайся, але ти трохи затовста». Так я і прийшла в проєкт. Скинула майже 10 кілограмів, — ​розповідала Тетяна Лобуцька. — ​Хоча і мені часом хотілося все кинути, наприклад, коли діти хворіли.

 

 А Таміла Дарчич влилася в команду всього через місяць після хірургічного втручання. Порадилася з лікарем, той дав добро. Фітнес–тренер Ольга Філюк розробила індивідуальний комплекс вправ. «Прес не качала, це єдина поблажка, а все інше було підпорядковано тому, щоб швидше відновитися після операції й не набрати зайвого», — каже Таміла.

 

 Переможців визначають за відсотковим співвідношенням втрачених кілограмів до попередньої ваги. Найкращий результат — у Валентини Солованюк, яка за два місяці позбулася 12 кілограмів із 82,5. Жінка працює у сфері «індустрії краси», для неї гарно виглядати — професійний обов’язок. Самостійні тренування вдома результату не давали. Тож коли донечка підросла, прийшла у фітнес–зал.

Потіти у спортзалі — це ще не запорука схуднення. Окремо для кожної учасниці проєкту фітнес-тренер розробляє індивідуальну програму здорового харчування. 

— Головне — подолати невпевненість у собі, самоорганізуватися, ввійти у ритм, і тоді все можна встигнути. Важливо, що вдома маю підтримку. Але коли чоловік каже: «Ти мені й така подобаєшся», то це означає, що треба йти на фітнес, — усміхається чемпіонка третього сезону.

Кухонний фотозвіт для тренера

Потіти у спортзалі — це ще не запорука схуднення. Окремо для кожної учасниці проєкту фітнес–тренер розробляє індивідуальну програму здорового харчування. Аби довести, що дотримуються всіх вимог, дівчата часто надсилають Ользі Філюк «кухонні фотозвіти», демонструють свої кулінарні здібності й нові підходи до харчування.

 

 — Ми переконалися, що здорова їжа може бути смачною і поживною. Тепер у моєму меню є страви з гарбуза і селери, з інших овочів. Ділимося рецептами, влаштовуємо дегустації. У нас дуже дружна команда. Після цілоденного сидіння за столом просто тягне у фітнес–зал, де можна розім’ятися, збадьоритися, позбутися «закляклості» в тілі й у душі, — випромінює позитивні емоції «срібна» призерка Ольга Дужич, яка працює зубним техніком.

Від багатьох дівчат чула, що участь у проєкті допомогла їм звільнитися від комплексів, вони навчились цінувати і любити себе, стали впевненішими. Своєрідними сеансами психотерапії називали спілкування з тренером, групові заняття на природі, після яких влаштовували маленькі пікніки із корисними смаколиками. Тож усі запевняли, що одержані навички, знання і переконання стали для них нормою життя, як і регулярні фізичні навантаження.

 

 — Колись я мала звичку заїдати стреси печивом, тістечками, «підсолодиш» собі життя — і стає легше. За час декретної відпустки набрала понад 30 кілограмів, до пологів було 80. Донечці вже два роки, вона дуже рухлива, я не встигала за нею. На роботі, а працюю вихователькою в дитсадку, теж потрібно бути енергійною, бадьорою. Тому приходжу в спортзал 4 рази на тиждень — і набираюся тут сил, душевного комфорту, відчуття легкості, — пояснює, чому дала згоду на участь у проєкті, Юлія Яворська, результат якої — мінус 13,5 кілограма — дав їй право бути в трійці призерів.

Усім учасницям ми вручили дипломи й сувеніри від редакції «Газети Волинь», яка є одним із співзасновників проєкту «Скинемо зайве». Адже приклад цих чарівних і наполегливих лучанок — найкраща пропаганда здорового способу життя.

Взяв участь у невеличкій урочистості й директор СК «Плаза» Василь Петрищак, який встановив для переможниць свій приз — абонементи на безкоштовні тримісячні заняття у фітнес–залі. Господар цього популярного клубу подякував фітнес–тренеру Ользі Філюк за чудову ініціативу, привітав усіх жінок квітами і побажав: «Так тримати!»

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel