Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чи вміємо  ми відпочивати?

Фото kenguru.plus.

Чи вміємо ми відпочивати?

Нейрохірург Влад Сіуреа (на фото) вважає, що люди почувалися б значно бадьорішими, енергійнішими, сильнішими, якби дотримувалися простих правил відновлення здоров’я

«Мозок — це не той орган, який ми можемо тримати під контро­лем. Але він також потребує відпочинку і уваги. Під час відпусток, особливо у холодний сезон, у нас виникає спокуса дозволити собі зайве: їсти занадто багато, пити надміру, сидіти ночами за комп’ютером, багато курити (природно, стосується не всіх), зловживати кавою… Усе це негативно впливає на працездатність, розумові здібності. Так, наш мозок ніколи не спить, але є деякі способи дати йому відпочити і стимулювати його. І найкращі ліки для цього — позитивні емоції», — стверджує вчений.

Також нейрохірург рекомендує спати без мобільного телефону поблизу. Вранці радить дивитися на небо або просто насолоджуватися пейзажем, щоб стимулювати зорові центри, слухати мелодії, які поліпшують настрій. Корисно випити склянку чистої воду натщесерце одразу після пробудження.

Пошукайте тишу, приведіть думки в порядок і подаруйте собі якусь невинну радість.

Їсти потрібно помірно, навіть якщо на столі все дуже смачне, тому що шлунок занадто сильно завантажує мозок. Рекомендується пити червоне вино, воно допомагає очищати капілярні судини в мозку. Але не захоплюйтеся, адже алкоголь атакує нервові клітини. Менше телевізора (не давайте мозку стати жертвою новин).

«Якщо ви курець, то хоча б раз на тиждень влаштовуйте розвантаження. Купуйте одну справді якісну і хорошу сигару. А щодо пачки сигарет в день — категорично ні!» — застерігає Влад Сіуреа.

Нейрохірург радить знаходити час на себе. Менше шумних компаній і застіль. Пошукайте тишу, приведіть думки в порядок і подаруйте собі якусь невинну радість. Лазня, прогулянка, догляд за своїм тілом теж приносять користь нейронам. Приємні емоції — це справжня їжа для мозку!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel