Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Курортний Оман подібний на обман…

Більшості з нас такий відпочинок навіть у снах ніколи не прийде.

Фото day.kyiv.ua.

Курортний Оман подібний на обман…

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

А у Зеленського — ​ось такі «Мальдіви»!

Президент України на Новорічні та Різдвяні свята відпочивав у розкішному 5-зірковому готелі на екзотичному курорті в Омані

Як повідомляє «Страна», Володимир Зеленський 2 січня залишив свою резиденцію «Гута» в Івано-Франківській області та вирушив до Києва. Звідти вже літаком полетів в Оман.

«Зупинилася сім’я глави держави в одному з найрозкішніших готелів цієї країни — ​Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel (на фото). Вартість однієї ночі сягає 4000 євро (якщо жити у президентському люксі) ».

Виходячи з інформації на сайті готелю, найдешевший номер на одну людину обійдеться в 635 доларів за ніч (зі сніданком). Для відпочинку із сім’єю потрібно заплатити понад тисячу доларів. У готелі є цілий спектр послуг: СПА, басейни та інше дозвілля.

Поїздкою на Мальдіви дорікали Президентові Порошенку на четвертому році його каденції. Зеленський, як бачимо, дозволив собі розкішний таємний відпочинок уже в перший рік перебування на посаді глави держави.

Тим часом Офіс Президента України спочатку повідомив, що на Аравійський півострів глава держави вирушив за власний кошт, а потім розмістив фотографію, що під час поїздки до Оману Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Мовляв, «сторони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічної співпраці, яка торік збільшилася на 10%, сягнувши $80 мільйонів».

А ось видання Depo.ua із посиланням на Міністерство закордонних справ України зазначає, що Султанат Оман, де перебував з офіційним візитом Президент Володимир Зеленський, не має посольства в Україні, а його функції виконує… посольство в Москві. Подальші коментарі, як кажуть, зайві.

 

Іран атакував ракетами дві американські військові бази в Іраку

Перша реакція Дональда Трампа: «Все добре»

На похороні генерала Сулеймані мільйони скандували: «Смерть Америці!»
На похороні генерала Сулеймані мільйони скандували: «Смерть Америці!»

 Відповідне повідомлення американський президент опублікував у Twitter. За його словами, зараз американська сторона з’ясовує інформацію про можливі жертви і пошкодження в результаті атаки. «На сьогодні у нас найпотужніші і найкраще оснащені військові у світі!» — ​написав Трамп.

Офіційний представник Пентагону Джонатан Хоффман заявив, що Іран випустив понад десяток ракет по авіабазі аль-Асад, де перебувають війська США, а також по базі американських і коаліційних сил у місті Ербіль.

Нагадаємо, що 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 іранських військових, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу вартових Ісламської революції Касем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп, який, коментуючи інцидент, назвав генерала «терористом номер один у світі». Натомість Іран порівняв убивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв жорсткі заходи у відповідь. «Американці повинні знати, що ми вже обговорили 13 варіантів відплати, і навіть якщо буде досягнутий консенсус щодо найбільш м’якого сценарію, його реалізація стане жахіттям для них», — ​наголосив секретар Вищої ради нацбезпеки Алі Шамхані. Парламент Ірану 7 січня проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються «терористичними організаціями».

На багатомільйонних похоронах генерала Сулеймані, де палили американські прапори і скандували: «Смерть Америці!», утворилася така тиснява, що загинуло щонайменше 56 осіб. Поховання довелося відкласти…

Тим часом Іран пригрозив завдати ще ракетних ударів по Ізраїлю і ОАЕ. Розпочинається Третя світова війна?

 

Футболіст «Динамо» пожертвував кошти на боротьбу з пожежами в Австралії

Респект 31-річному голкіперу Денису Бойку (на фото)!

 

 Він розмістив у соцмережі Instagram скріншот свого пожертвування коштів на вирішення екологічних проблем Зеленого континенту, але перераховану суму прикрив. Раніше український боксер Тарас Шелестюк також підтримав австралійців через лісові пожежі.

Закликав допомогти у цій біді і п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. «Всі останні роки Австралія відчувала близькість трагедії України з протидії російській агресії. Не будьте в омані: події в Австралії загрожують глобальними наслідками!» – написав він у Facebook.

Після цього вітчизняне Міністерство закордонних справ заявило, що Україна готова відправити 200 рятувальників до Австралії для боротьби з лісовими пожежами.

За даними ЗМІ, вогонь спустошив понад 8 млн гектарів лісів на Зеленому континенті, загинуло не менше 24 людей і близько 1,25 мільярда тварин. Зокрема, жертвами стихії стали тисячі коал із прибережних районів штату Новий Південний Уельс, а також кенгуру, сумчасті тетяги, потору і какаду. Зазначається, що на відновлення лісів можуть піти десятиліття. За оцінками екологів, внаслідок пожеж деякі види тварин опиняться на межі вимирання.

 

Добкін за пів мільйона купив барельєф зі львівського монумента Слави

І тепер чекає, коли... поверне його на колишнє місце

Одіозний політик Михайло Добкін за 500 тисяч гривень купив і перевіз до Харкова скульптуру ордена Перемоги зі львівського монумента Слави. Про це він написав в Instagram.

«У такому стані ми знайшли орден Перемоги з монумента на одній із львівських фірм. Він важить понад 700 кг. Ним торгували як ломом кольорового металу. Ми викупили його у вандалів. Майже за пів мільйона гривень», – написав Добкін.

Політик каже, що чекає того часу, коли поверне його на колишнє місце. Але, зазначає, це станеться не скоро. А ми думаємо, що його мрії не реалізуються вже ніколи.

 

Пряма мова

Ігор ЛУЦЕНКО, політик, народний депутат України VIII скликання, про поїздку в Оман Володимира Зеленського:

Я прекрасно розумію, чому Президент полетів – подалі від України, від тягаря обов’язків і зобов’язань. Він хоче на час поставити на паузу той жах, у якому він опинився.

Влада обертається страшною каторгою, коли з якоїсь причини не радуєшся результатам своїх можливостей – через фактичну відсутність можливостей чи через відсутність результатів. Тоді ти – гірше, ніж у тюрмі, бо сума тих обмежень, котрі і ззовні, і (якщо у тебе є совість) зсередини, відділяють тебе від задоволень і розваг.

Ти не можеш їх собі дозволити, бо ти зобов’язався з’єднати свою долю з долями найзнедоленіших. Ти – їхній захисник, їм належить твій час, і коли ти його тратиш на себе, ти крадеш його у них; так принаймні подумають, а може, так воно і є.

Президент, здається, ще не зрозумів, що він – найбільш ув’язнений з усіх українських в’язнів, що ніде на планеті йому не вирватися з цього полону, і чим далі він летітиме, тим більше буде полоненим.

Можливо, прийдуть інші часи. Але зараз моя країна стікає кров’ю, болить тисячею болів, і просить, щоб той, хто тримає її руку коло ліжка, був поруч.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel