Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Обласна рада виділила 60 мільйонів  на боротьбу з пандемією.  Плюс ще 1 мільйон — депутат Валерій Діброва

Валерій Діброва (праворуч) навіть без захисної маски став героєм сесійного дня.

Фото volynrada.gov.ua.

Обласна рада виділила 60 мільйонів на боротьбу з пандемією. Плюс ще 1 мільйон — депутат Валерій Діброва

Вперше засідання волинського парламенту, на яке прибуло 45 депутатів, проходило без представників ЗМІ

У проєкті порядку денного позачергового засідання було 4 питання. Після нетривалого обговорення проголосували за звернення до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад Волинської області.

У його тексті, зокрема, йдеться: «У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що складається навколо загрози поширення коронавірусної інфекції COVID-19, усі можливі кошти обласного бюджету (в т. ч. раніше передбачені на капітальні видатки) спрямовуються на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією».

Депутати також внесли зміни до Програми матеріально–технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016 — 2020 роки.

У своєму виступі депутат Валерій Діброва заявив, що він виділяє 1 млн гривень на боротьбу з коронавірусом, і вніс пропозицію всі кошти депутатського фонду також перенаправити в резервний фонд. Але колеги його не підтримали.

І тривала дискусія розпочалася під час розгляду й обговорення найважливішого питання — «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік».

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк озвучив головні пропозиції. Загалом планують виділити 60 млн грн: 30 млн — на капітальні видатки і 30 — на поточні потреби.

Головний фінансист запропонував залишити резервний фонд у сумі 2 млн 400 тисяч гривень. У своєму виступі депутат Валерій Діброва заявив, що він виділяє 1 млн гривень на боротьбу з коронавірусом, і вніс пропозицію всі кошти депутатського фонду також перенаправити в резервний фонд. Але колеги його не підтримали.

Після обговорення та внесення незначних змін проголосували, щоб фінансувати першочергові потреби.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії і депутати Луцької міської ради спрямували понад 60 млн грн на боротьбу з коронавірусом. А благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» пообіцяв 20 мільйонів на боротьбу з COVID-19.

Telegram Channel