Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Засоби проти страшної напасті виготовляли…  у ківерцівському селі

Швидко ж зорієнтувалися!

Фото: znaj.ua

Засоби проти страшної напасті виготовляли… у ківерцівському селі

За процесуального керівництва прокуратури області працівниками УСБУ в області у рамках розслідування кримінального провадження про незаконні оборудки з підакцизними товарами та марками акцизного податку (ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України) задокументовано злочинну діяльність групи осіб, які налагодили виготовлення з етилового спирту, що перебуває в незаконному обігу, засобу, призначеного для дезінфекції

20 березня правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2  мільйони гривень. У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем виробництва контрафакту в одному із сіл Ківерцівського району виявлено велику кількість сировини для виготовлення підробних лікарських препаратів, а також мийних засобів відомих європейських брендів (Fairy, Persil, Ariel, Head&Shoulders та ін.) та обладнання й тару для розливу. Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 мільйона гривень та збував його.

Встановлюватиметься і факт можливої шкідливості фальсифікату в разі застосування його у медичних цілях.

Управління СБУ у Волинській області внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань також інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів. Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється механізм збуту фальсифікованого лікарського засобу, насамперед до лікарень та аптек, з огляду на ажіотаж, пов’язаний із поширенням коронавірусу COVID-19. Встановлюватиметься і факт можливої шкідливості фальсифікату в разі застосування його у медичних цілях.

Telegram Channel