Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
«У Зеленського мають вибрати:  або інтереси народу, або мрія Коломойського про банк собі — і дефолт Україні»

«Лікарі сьогодні — такі ж наші захисники, як і армія. І ми в них так само віримо, як у солдатів».

Фото eurusolidarity.org.

«У Зеленського мають вибрати: або інтереси народу, або мрія Коломойського про банк собі — і дефолт Україні»

Головне зі звернення п’ятого Президента України Петра Порошенка

Лікарі сьогодні — такі ж наші захисники, як і армія. І ми в них так само віримо, як в солдатів. Але не всі наші проблеми під силу медикам.

Партійні структури «Європейської солідарност і» почали волонтерську діяльність — доставку продуктів та ліків літнім людям, яким особливо небезпечно виходити з дому. Мій благодійний фонд змінив пріоритети і закуповує медичне обладнання та медикаменти, засоби захисту.

За неповний рік слуги розтринькали усе, що народ вистраждав і заробив за п’ять років, — потом і кров’ю долаючи економічні наслідки російської агресії. А тепер на всі ці внутрішні «здобутки» нових облич накладається вплив світової рецесії.

Діяти треба негайно. Стратегічні рішення очевидні.

Україні життєво важливо негайно відновити співпрацю з МВФ. Ця фінансово–киснева подушка дасть запас міцності. Фонд не висуває нині жодних обтяжливих умов для українців. Головна вимога Фонду стосується лише двох людей: особисто Президента і його давнього бізнес–партнера та покровителя. Ще восени минулого року Україна могла б отримати підтримку і не допустити падіння економіки… Якби влада прийняла закон, що гарантував неповернення ПриватБанку його колишнім власникам. Який сенс Фонду давати Україні гроші, які тут же осядуть в кишені колишнього акціонера Привату?

За неповний рік слуги розтринькали усе, що народ вистраждав і заробив за п’ять років, — потом і кров’ю долаючи економічні наслідки російської агресії.

Настав, панове слуги, момент обирати між інтересами народу та мрією Коломойського про банк собі — і дефолт Україні.

Для підтримки фінансової стабільності важливо зберегти незалежність Нацбанку. Курсова політика має бути прогнозованою та збалансованою. Золотовалютні резерви, які накопичені за попередні роки, дають змогу не допустити стрімкого обвалу гривні і можливість стримувати інфляцію.

Слід визначити кілька галузей, в яких задіяний найдовший ланцюжок українського виробництва, що гарантують найбільшу кількість робочих місць, і знайти способи їхньої підтримки. Пропозиції у нас є і готові.

Для стимулювання внутрішнього виробництва і збереження робочих місць нам цілком під силу зберегти інфраструктурні проєкти, такі, як дорожнє будівництво чи оновлення рухомого складу вітчизняними вагонами.

Державне оборонне замовлення, на жаль, так і не схвалене станом на сьогодні. І ми вимагаємо затвердити якнайшвидше, бо воно забезпечить робочими місцями оборонку і зміцнить обороноздатність держави.

Добре, що уряд почув нашу вимогу про індексацію пенсій, яку обіцяє таки запустити з травня. Ловлю на слові.

«Європейська солідарність» за мораторій на внутрішньополітичну боротьбу. За те, щоби політики всі свої битви відклали на потім, коли здолаємо вірус. Але є зустрічна вимога до влади — утримуватися від ухвалення сумнівних рішень, які викликають поляризацію та напругу у суспільстві, розколюють його. На кшталт ідеї підживити дніпровською водою російські військові бази в Криму. Або протоколу про легітимізацію російської окупаційної влади на Донбасі, остаточне підписання якого заплановане на 25 березня. Чи не з цим наміром пов’язаний той поспіх, з яким влада планує надзвичайний стан, та ще й з порушенням конституційної процедури його запровадження?

У 2014 — 2015 роках ми були не в кращій, а ще в складнішій ситуації. Але вистояли і стали сильнішими. І це той шлях, яким треба йти сьогодні.

Telegram Channel