Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ігор Палиця:  «Ті, хто повернувся  з за кордону, мають на два тижні самоізолюватися»

«Якщо ми самі собі не допоможемо, нам ніхто не допоможе. Головне — без паніки».

Фото slovoidilo.ua.

Ігор Палиця: «Ті, хто повернувся з за кордону, мають на два тижні самоізолюватися»

Народний депутат від Луцька виділив 20 мільйонів зі свого благодійного фонду «Тільки разом» на боротьбу з коронавірусом і закликав співвітчизників, які повернулись з за кордону, самоізолюватися

— Є інформація, що в Україну має повернутися 35 тисяч людей. За попередніми даними, чотири з половиною тисячі осіб приїхали через митно–пропускні пункти Західної України. Сьогодні в Ковелі ті, хто приїхав з Італії через Польщу, не в обсервації. Що їм робити? — запитав нардепа журналіст телеканалу «Аверс».

— Тільки самоізолюватися. За кордоном понад три мільйони наших заробітчан, які сьогодні втратять роботу через зупинку економіки. І всі будуть повертатися додому… Ми не готові до таких рішень держави, які ухвалив, наприклад, Ізраїль. А там усі, хто прилітає, навіть свої громадяни, йдуть на 14 днів на карантин, якщо ні — порушують кримінальну справу. В Гонконзі електронні браслети одягають тим, хто самоізольований, хто на обсервації… Я вважаю, що наша країна не готова… У нас немає ні інструкцій, ні навіть агітації, яким чином забезпечити самоізолювання і обсервацію. Тільки свідомість людей допоможе в цій ситуації.

Це наші громадяни України, які працювали за кордоном не тому, що їм так хотілося, а тому, що у нас нема робочих місць і достатнього рівня зарплат.

— Може трапитися критична ситуація, коли села вийдуть проти тих, хто повернувся з за кордону? Як застерегти людей від паніки?

— Буде дуже негарно і нерозумно, якщо села вийдуть проти. Це наші громадяни України, які працювали за кордоном не тому, що їм так хотілося, а тому, що у нас нема робочих місць і достатнього рівня зарплат.

У селах є лідери громад, керівники ОТГ. Їм треба слідкувати, щоби всі люди, які повертаються з за кордону, йшли на самоізоляцію на два тижні.

Джерело: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Telegram Channel