Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Небачено: банани —  найдешевший в Україні фрукт!

То тепер українці будуть садити у своїх садах пальми?

Фото fbc.net.ua.

Небачено: банани —  найдешевший в Україні фрукт!

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Недарма нас порівнюють з африканськими державами…

Інформація зі сфери фантастики: банани — найдешевший в Україні фрукт! У середньому вони коштують 27,2 грн/кг, що менше, ніж яблука, які нині продають не нижче 30 грн. Такого не було вже кілька років

 

Про це свідчать попередні результати аудиту плодоовочевих відділів супермаркетів, проведеного наприкінці червня — початку липня, передає Українська плодоовочева асоціація. Головною причиною того, що банани наразі найдоступніші серед фруктів і ягід, є весняні заморозки, які призвели до втрат врожаю української продукції і затримали сезон їхнього дозрівання до 7 — 10 днів.

У 2019-му середня роздрібна ціна на банани за аналогічний період в Києві становила 27,5 грн/кг. Таким чином, за рік їхня вартість знизилася на 30 коп/кг. Водночас ціна яблук у порівнянні з минулим роком зросла більш ніж удвічі – майже до 50 гривень! А ранні херсонські кавуни додали 55% до минулого року і фактично зрівнялись із заморськими бананами.

Подорожчали й інші фрукти. Так, персик станом на початок липня коштував у середньому на 37% дорожче, ніж роком раніше, малина — на 87% більше, а лохина — на 16%.

 

Спека вже вбила двох громадян

6 липня у Херсонській області зафіксували два летальні випадки, які пов’язують із аномальною погодою

У Білозерському районі неподалік військової частини виявили тіло 25–річної жінки, яка працювала в полі між селищем Антонівка та селом Садове. За попередньою версією, причиною смерті став тепловий удар. «Перед смертю жертва перебувала в стані агонії, викликаної тепловим ударом, — пишуть місцеві ЗМІ. — Це висока температура тіла (40 градусів за Цельсієм і вище), почервоніння шкіри, зниження зору, прискорене дихання, тахікардія, пульсуючий головний біль, теплові судоми, галюцинації, непритомність».

Ще однією жертвою спеки став 39–річний тракторист, тіло якого виявили на в’їзді до села Приморське Голопристанського району. Чоловік помер просто у комбайні. Медики, які прибули на місце, теж кажуть, що смерть настала від теплового удару.

Цього дня температура повітря у Херсонській області сягнула відмітки 38 градусів за Цельсієм. Працювати в полі такої погоди — це пекло.

 

Олена Зеленська поборола коронавірус, але проблеми залишилися

«Щаслива знову бути з родиною»

Ми ще не скоро побачимо першу леді на людях – відновлення після запалення легень вимагає часу.
Ми ще не скоро побачимо першу леді на людях – відновлення після запалення легень вимагає часу.

 Перша леді Олена Зеленська одужала від коронавірусної інфекції COVID-19 і 3–го липня виписалася з лікарні. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента. У відомстві зазначають, що пані Олена почувається добре та «щаслива знову бути з родиною». Проте, подолавши COVID-19, Зеленська потребує продовження лікування від викликаної ним двобічної пневмонії та проходитиме його вдома.

Нагадаємо, що COVID-19 у неї лабораторно підтвердили 12 червня.

 

Уродженка Рівненщини Ольга Овдійчук увійшла до ТОП-10 кращих футболісток світу

Компанію їй склала ще одна українка Дар’я Апанащенко

Голів вам у ворота суперників збірної України,  Олю (ліворуч) і Даріє!
Голів вам у ворота суперників збірної України, Олю (ліворуч) і Даріє!

 Портал Futebol Feminino Alternativo, який спеціалізується на жіночому футболі, провів серед своїх читачів опитування, щоб визначити 50 найуспішніших футболісток світу. За підсумками голосування, до ТОП-10 найліпших гравчинь планети увійшли відразу дві українки: Ольга Овдійчук, яка виступає за мадридський «Атлетіко» (Іспанія), а також гравець харківського «Житлобуду-1» і капітан збірної України Дар’я Апанащенко. Овдійчук посіла сьоме місце, а Апанащенко — восьме.

Переможницею голосування стала футболістка із Замбії Барбара Банда, яка виступає за китайський «Шанхай». На другому місці — нідерландка Джілл Рорд, яка грає за лондонський «Арсенал», на третьому — бразилійка Андресса Алвеш («Рома»).

Знай наших!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel