Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Що не треба робити, готуючи каву, аби вона вдалася смачною

Фото edim.com.ua.

Що не треба робити, готуючи каву, аби вона вдалася смачною

А ви вмієте готувати каву? Звісно ж, скаже більшість жінок. Але чому ж тоді зварити ароматний і смачний напій не всім вдається?

І справа не завжди в якості кави. Господині не знають найпростіших правил, коли її готують, тому й роблять помилки. Перша — неправильно вибрана температура води. В ідеалі вона не повинна перевищувати 95 градусів. Друга — купувати мелену каву. Це, звісно, зручно. Не треба морочитися із зернами, але ж перемелені вони із часом втрачають смак і аромат. Тож краще затратити трохи коштів на кавомолку і часу, щоб пити добрий напій. Ще один нюанс — зерна мають бути свіжими. Ідеальний термін зберігання — не більше 3 тижнів від часу придбання.

Наступна помилка — холодна філіжанка. Щоб напій довше залишався гарячим, тримав запах, підігрійте її перед подачею.

Реклама Google
 

Відсипати каву з пакета на око — погана звичка. Краще запам’ятати ідеальне співвідношення: 17 грамів кави (3 чайні ложки) на 250 мілілітрів води. Вона буде не такою міцною, як експресо, але й не водянистою. Якщо не можете знайти свій смак, почніть із 2 чайних ложок кави на чашку води. До речі, на чому заварена теж має значення. Вода з-під крана псує смак. Використовуйте бутильовану чи відфільтровану.

Неправильне зберігання. Уникайте зайвої вологи. Пакети з кавою чи зерна тримайте в прохолодному, але сухому місці.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel