Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Народні методи очищення виделок і ложок

Колаж kulif.om.

Народні методи очищення виделок і ложок

Повернути блиск столовим приборам із нержавіючої сталі в домашніх умовах можна, причому способів це зробити досить багато

Харчова сода і сіль. Дно металевої каструлі захищають фольгою. Готують розчин: літр підігрітої води змішують із сіллю та содою (по столовій ложці). Ним заливають укдадені ножі, виделки та ложки, щоб були покриті, ставлять на вогонь. Для отримання результату буде достатньо 15 хвилин активного кип’ятіння. Потім насухо витирають чистим рушником.

Зубна паста без абразивних частинок, здатних пошкодити поверхню. Її наносять на щітку й очищають по одному прибору (треба заздалегідь покласти у посуд з водою) з максимальною обережністю; чисті виделки, ложки і ножі ополіскують та витирають рушником.

Можна використовувати і зубний порошок, але в жодному разі не в сухому вигляді. Слід розвести водою, щоб утворилася маса, схожа за консистенцією на густу сметану.

Враховуючи, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

Звичайна харчова сода, змішана з водою (3:1), також хороший засіб для очищення столових приборів від нальоту в домашніх умовах. Повинна вийти паста, аналогічна консистенції гірчиці. Для обробки підійдуть м’яка ганчірка або губка. Натирати виделки, ложки і ножі сумішшю потрібно до тих пір, поки не зникне наліт, після чого помити й просушити.

Досить просто й доступно для кожного — очистити ложки та виделки столовим оцтом. Важливо проводити процедуру в захисних рукавичках. Починають із протирання виробів змоченою в оцті марлею. Після первинної обробки їх залишають на пів години. Потім знову очищають, промивають та обов’язково сушать.

Реклама Google
 

Враховуючи, що протерти кожну виделку між зубцями, ложку або ніж окремо займає надто багато часу і сил, можна приготувати універсальний розчин на основі оцту, куди занурити всі вироби відразу не менш ніж на 15 хвилин.

Аби повернути блиск виробам із нержавійки, їх натирають шматочком лимона (зручніше використовувати половинку), після чого проводять делікатне шліфування клаптем вовняної тканини.

Гірчиця в поєднанні з харчовою содою (по столовій ложці сухих компонентів на літр води) здатна оновити навіть дуже старі прибори з товстим шаром нальоту. Їх занурюють у розчин і залишають на деякий час. За необхідності додатково очищають за допомогою м’якої зубної щітки. Фінішний етап — миття у чистій воді та просушування.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel