Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«А Щука тягне в воду»… у басейн!

Не тільки воза треба майструвати взимку…

Фото Youtube.com.

«А Щука тягне в воду»… у басейн!

Коли мовчать пані Тетяна Репетило або пані Ірма (Ірина) Малиновська, або Віта Бобко, або Тетяна Потапова, мовчать мої музи–гарбузи… Добре, гребців ви могли і не знати, але щоб не знати про предмет для порятунку у надзвичайній ситуації?! Класичний на всі випадки життя!!! Е, ні, так це діло я не залишу. Тому завдання нездоланного для вас 37-го туру переношу на 41-й, додавши трішки підказок. Повірте, усміхатися будете, що не впоралися із першого разу. Споримо на гарбузове насіння? ☺

Але перед тим давайте підіб’ємо підсумки наступного туру, оскільки він також виявився для вас не підйомним, але, на щастя, не для всіх.

«Гарбуз із секретом» – 38 (2020)

«Лебідь рветься підлетіть, Рак упирається, а Щука тягне в воду…» Пригадуєте леонідоглібовське? У нашому завданні щось схоже, але участь беруть двоє персонажів, які намагаються рухатися в протилежних напрямках. Звісно, це відбувається не на «концерті», а на «репетиції». І в дуже цікавому невеликому «залі», бо у великому не завжди дозволяють умови. Слово, пов’язане з місцеперебуванням одного з героїв Глібова, і де відбувається ця «репетиція», ми сьогодні і заховали (до речі, в схожих «залах» буває і більше учасників, і навіть місце їхнього руху «припнуте», але не в нашому вИпадку).

Що знаходиться у гарбузі?

Одразу розпочну з відповіді: у холодну пору року гребці тренуються в невеликому БАСЕЙНІ. Двоє з них сідають в один човен і гребуть у протилежних напрямках. У спеціальних гребних басейнах («гребних ямах») також є припнутий «човен», де веслярі всідаються один за одним на спеціальній дошці і за допомогою весел удосконалюють свою техніку (на фото). Тут може бути і по 8 учасників.

У холодну пору року гребці тренуються в невеликому БАСЕЙНІ.

А далі мені хочеться голосно прокричати «Віват!» пану Василю Гумену із селища Степань Сарненського району Рівненської області, який єдиний з–поміж усіх інших учасників надіслав есемес зі словом «БАСЕЙН» і став абсолютним переможцем туру нашого конкурсу та отримає 200 гривень призових. Браво!

А зараз час повертатися до запитання, яке, сподіваюся, тепер ви легко розкусите, як білочка горішок. Доповнення до завдання ми виділили жирним шрифтом.

«Гарбуз із секретом» – 41 (2020)

У всій цій історії не раз згадується предмет для порятунку при надзвичайній ситуації, який бажано прив’язати, щоб потім ні в кого не позичати. На вулиці ж COVID як–не–як… ☺ Хоча наша історія стала відомою всім на зламі іншої війни. Розпочиналася так оптимістично, з надією побачити Шевченкову героїню «над горою», але найчастіше на розмову з нею не встигають, тому надіються вже на успіх при зустрічі з героїнею Лесі Українки чи Фрідріха Ніцше…

І тут у пригоді стає предмет для порятунку при надзвичайній ситуації…Під нього, звісно, поллються байки типу «не повірите, але це факт!» Ще й про американський винахід згадають.

На жаль, якщо добряче засидітися, через «нечисту силу» для декого закінчення історії буває трагічним або невдалим. Про біду, на щастя, наш оповідач тут нічого не говорив. Але радив, коли не пофортунить «упіймати щастя», обов’язково відвідати відому всім місцину (особливо популярну вранці у вихідні), щоб знайти вихід із ситуації. І хоч його потім звинувачували у підставі – застосував для виправдання все своє красномовство, мовляв, тепер усі такі пішли. І був сповна винагороджений! Фото автора цієї оповіді сьогодні і заховали.

Чия світлина знаходиться у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 19 жовтня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука», «Остап Вересай»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні в розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну [email protected] найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

P. S. Із вівторкового листа пані Віти Бобко, яка проживає в селі Затурці Локачинського району Волинської області: «6 жовтня 2017 року була зареєстрована «Цікава газета на вихідні» (перший номер вийшов трохи пізніше — 16 листопада. — Г. Г.), тобто сьогодні вона святкуватиме 3–річчя. Прошу Гриця Григоровича передати мої вітання. Уже три роки поспіль газета творить правдиву, цікаву, корисну історію Волині й України, їй довіряють, її читають. Вона вчить любові і розуміння, щирості і відданості, порядності і милосердя. Свобода слова, думки завжди у ній стояли на першому місці. Видання має величезну повагу читачів за свою самостійність, хоч як важко не було, газета не продалася багатому олігарху, не стала політичним майданчиком однієї партії. У ці складні часи ми намагалися передати їй слова підтримки, робили рекламу для збільшення читацького кола, щоб газета вижила. Але все обов’язково буде добре! Бажаю журналістському колективу творчих успіхів, збільшення читацької аудиторії, міцного здоров’я, нових цікавих тем, творчого неспокою, гострого пера, вдячних читачів!»

Ну, пані Віто, ну і розчулили! До сліз! Дякуємо, ми прагнемо цього, що Ви написали і побажали… Знаєте, думав притримати цю таємницю до наступного разу, але емоції від Ваших слів зашкалюють, тому зізнаюся: скоро «Гарбуза із секретом» стане більше — він буде ще й телевізійним. Стежте за нашим сайтом volyn.com.ua і, звісно, «Цікавою газетою на вихідні». Будьте з нами! І будьте здорові!

Грицько ГАРБУЗ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel