Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Заробіть гроші в конкурсі знавців: «Немає Бога, окрім Аллаха, і Мухаммед – Пророк Його»

Пророк Мухаммед (Магомет): «Бог не дивиться на ваше тіло і красу, але Він бачить ваші серця і вчинки».

Малюнок із сайту aaronblog.co.

Заробіть гроші в конкурсі знавців: «Немає Бога, окрім Аллаха, і Мухаммед – Пророк Його»

Думаю, цих слів достатньо, щоб ви нарешті здогадалися, де дали маху в пошуку відповіді на запитання про знаменитий твір, і щоб наш головний бухгалтер, точніше наша головна бухгалтериня (напевно, так тепер має звучати її посада за новим класифікатором професій) Тамара Федорівна, як цариця, прорекла: «Ну, Грицьку Григоровичу, нарешті ви зекономили кошти для редакції…»

А для тих, хто вперше тримає «Цікаву газету на вихідні» і розкрив саме конкурс «Гарбуз із секретом», нагадаємо запитання, яке стане «притчею во язицех» серед його давніх, затятих і перевірених в інтелектуальних боях гравців. Адже ніхто з учасників так і не зміг його розгадати.

«Гарбуз із секретом» – 5 (2021)

Я (1) & Ми (+25)

Так, за допомогою займенників, цифр, амперсанда і знаку зростання ми передали особливу цитату з відомої книги, яку і заховали сьогодні. Дотична вона до знаних нами приказок і висловів типу: «Один у полі не воїн», «Разом нас багато – нас не подолати…», «Гуртом і чорта поборем», «Як зберуться тучки в кучки – буде громовиця»…

А якщо від одного числа відняти інше, то результат збігатиметься з кількістю частин другої половини знаменитого твору, названих на честь древнього міста.

Що за книга знаходиться у гарбузі?

Перед тим, як оголосити відповідь, ще раз повторю слова, які виніс у заголовок: «Немає Бога, окрім Аллаха, і Мухаммед – Пророк Його». Щоб стати мусульманином, потрібно привселюдно визнати саме цей символ віри. Отож тепер ви вже здогадалися, що знаменитий твір, який ми заховали у гарбузі, – це священна книга мусульман Коран.

«Колективна молитва піднімається на двадцять п’ять сходинок вище, ніж усамітнена» (Сунна).

Як зазначає Вікіпедія, Коран, або Кур’ан (з арабської – читання вголос, декламація) – перша письмова пам’ятка арабською мовою, що містить релігійні погляди на світ та природу, догматичні положення, правові норми, обряди, ритуали. Мусульмани вважають його словом Аллаха, що зійшло з неба, тобто його текст вкладений в уста Мухаммеда (570 – 632 роки життя) самим Богом. Зміст Корану сформувався переважно в VII столітті після смерті Мухаммеда. Складається він із 114 сур (глав) – 90 «меккських» (від найвідомішого в Саудівській Аравії міста Мекка, де народився Мухаммед, і які послані до хіджри – переселення в Медину) і 24 «мединських» (від назви другого священного аравійського міста ісламу – Медини, де поховано цього Пророка). Тут і приклад із нашого завдання: 25 – 1 = 24 (24 мединських глави). А чому саме ми вжили це співвідношення:

Я (1) & Ми (+25), розкриває така сунна (священний переказ): «Колективна молитва піднімається на двадцять п’ять сходинок вище, ніж усамітнена». На цьому наголошують і християнські священнослужителі.

Реклама Google

До речі, згідно з мусульманським віровченням, оригінал Корану зберігається на небі, його було послано згори в світ від Аллаха в повному вигляді у ніч Кадр (27-ма ніч місяця Рамадан, коли ангели спускаються на землю і визначають долю людей), але ангел Джабраїль (ототожнюється з біблійним архангелом Гавриїлом) передавав його Мухаммеду частинами протягом 23 років.

Цікаво, правда ж? Тож шкода, що ви так і не здогадались…

Читайте також у нас: «На Волині браконьєри вбили самку лося та дитинча (Фото 18+)».

О, друзі, тут мені ще жаліються, що дехто з вас в есемесках після слова-відповіді не вказує свого прізвища та імені. Тому виношу останнє китайське попередження (☺): хто і надалі так буде робити, просто не дорахується балів. Тож дослухайтесь до Гарбузового прохання: ще раз уважно перегляньте умови конкурсу, які ми традиційно подаємо після оголошення нового запитання!

А сьогодні воно буде таким.

«Гарбуз із секретом» – 7 (2021)

Їхні імена – ніби близнюки – лише різняться однією буквою. В жіночому є приголосний «м», в чоловічому – інший, можна сказати український. Але мова не про наших козака і козачку.

За легендою, вони спочатку були першими. Брат і сестра. А потім стали чоловіком і дружиною. Початком їхньої історії був спис. За тим – нова земля, яка стане частиною однієї екзотичної і передової країни в наші дні. Неймовірне кохання. Народження. І… смерть коханої. І його сум. І подорож у потойбіччя, яке принесло розчарування. Бо не варто заглядати туди, куди тебе просять не заглядати… Одним словом, подальші події сьогодні назвали б «екшеном».

А ще імена наших героїв трішки нагадують прізвище товариша і водночас конкурента Шевченка. ☺

Яку назву країни ми заховали у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 28 лютого тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Коляда», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Ялинка (Микола Пашко)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав відповідь.

Сподіваюся, що цього разу ви мене приємно здивуєте. Тримаю кулаки!

Читайте також у нас: «Володимира Зеленського вигнали з роботи – за пияцтво​».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel