Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Священник 15 років працював за кордоном, щоб побудувати храм

Аби відкрити церкву у своєму місті, отець Володимир був змушений зняти рясу і поїхати за океан.

Фото із сайту smartnews.com.ua.

Священник 15 років працював за кордоном, щоб побудувати храм

Володимир Ващук, настоятель парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України (УГКЦ), що у Червонограді Львівської області, півтора десятка літ провів на заробітках у Канаді

«Плитку клав, хліб пік на пекарні, я мусив за щось це все будувати. Прийшов сюди — тут було дуже мало людей і треба було заробити гроші», — згадує панотець.

За його словами, там, де сьогодні звели храм, 20 років тому була пустка та хащі. Це місце називали «долиною смерті», бо туди збігалися наркомани та алкозалежні.

У Торонто на заробітках священник розповідав українцям, що парафія — це його «третя дитина». Саме тому отець Володимир повернувся в Україну та реалізував свою мрію — збудував храм у характерному для Галичини XVIII століття стилі.

Там, де сьогодні звели храм, 20 років тому була пустка та хащі. Це місце називали «долиною смерті», бо туди збігалися наркомани та алкозалежні.

Окрім того, він відкрив парафіяльну пекарню та першу катехитичну школу у Червонограді. Також запровадив курси іноземних мов та футбольну секцію, причому копає м’яча разом із дітьми. Відтак його парафію стали називати «дитячою».

На заняттях футбольної секції душпастир копає м’яча разом із дітьми.
На заняттях футбольної секції душпастир копає м’яча разом із дітьми.

 При церкві також діє пункт допомоги українським захисникам, а сам отець Володимир як капелан по кілька місяців проводить на лінії фронту.

Читайте також у нас: Маленька дівчинка відрізала коси, щоб допомогти онкохворому хлопчику (Фото, відео)​.

«Жива парафія», — кажуть про дружну громаду, яка утворилась завдяки завзятому священнику.

Наталка ЧОВНИК.

Telegram Channel