Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Нехай романтика і любов, прийшовши, застане тебе в ліжку з новим коханцем...»

Останнє, про що варто хвилюватися: що подумають про тебе люди. Вони думають в основному про себе, а також – про тебе, міряючи по собі.

Фото із сайту pixabay.com.

«Нехай романтика і любов, прийшовши, застане тебе в ліжку з новим коханцем...»

Психотерапія Одного разу ти зрозумієш, що залишилася сама. Насправді ти завжди була одна, але усвідомлення цього зазвичай запізнюється. Батьки вмирають, чоловіки змінюються, коханці зраджують, діти ростуть. Або ти сама йдеш від них, тому що вони тепер чужі. Ламається те, що працювало ще вчора... Не важливо, що саме станеться, пам’ятай: самотність завжди за спиною, як зима. Зрілість – це здатність сприйняти її, не драматизуючи. Готуватися краще заздалегідь – я розповім як

1. Усіх, крім близької рідні, можна замінити

Ніхто і ніщо не буває в одному екземплярі. Впускай нових людей у своє життя, навіть якщо не розумієш поки, чи є у вас щось спільне. І це врятує тебе, коли ти залишишся сама.

2. Завжди пробуй нове

Їжу, одяг, маршрути, гаджети, активності, фільми, книги, теорії і пояснення Всесвіту.

Мозок зроблений з ледачої жуйки. Чим далі, тим більше він хоче гнутися в одних і тих же місцях, інші його звивини прагнуть зникнути. Не дозволяй йому звикати до одних і тих самих речей, задоволень, шляхів, способів і трюків. Завжди пробуй нове, особливо – коли тобі лінь, страшно або не хочеться. Одного разу ти зрозумієш, що залишилася одна, і це врятує тебе.

3. Пробач усіх, кого можна, інших забудь

Забуття – краще покарання і найкращі ліки. І ніколи ні з ким не сперечайся, ліпше зроби манікюр.

4. Поспішати нікуди

Все, що відбувається швидко, живе недовго. Якщо дійсно чогось хочеш – зробиш. Якщо перехотілося – значить, було не потрібно. Ризиковані бажання і вчинки відкладай, даючи їм «відлежатися». Те, у чому ти не впевнена, роби лише коли воно невідступно переслідує тебе довгий час.

5. Якщо дуже хочеш чогось і вважаєш це правильним – роби

Бажання і є життя. Давай їм жити в тобі і стеж за ними. Якщо не зникли – слідуй їм.

6. Не здавайся, поки чогось хочеш

Удача – це досвід, тобто – кількість повторень. Будь-яка невдача – брак досвіду і компенсується досвідом. Сміливість і ризик – це досвід. Те, що часом виглядає як нахабство, це досвід.

Стійкість, терпимість, вміння прощати і незалежність – усе це досвід. Головне – не здаватися, поки чогось хочеш.

7. Ніщо не кінець, навіть кінець: усе – лише течія

Пам’ятай про це в розпачі, в горі, біля могили друга, читаючи лист коханого, який покинув тебе. Неодмінно буде день, коли ти скажеш: «І на краще!». (Особливо це стосується коханого).

Ніщо не кінець: одного разу ти зрозумієш, що залишилася одна, і ця думка врятує тебе.

8. Ніщо не кінець, але кінець близький

І корисно думати, що він – завтра. Тоді легше слідувати всім цим пунктам.

9. Роби що хочеш, але подбай про своє тіло, інакше воно несподівано помститься тобі

Набудь звички питати, чого хоче твій організм, і виконувати це. Якщо ти ніколи не прислухалася до тіла і не знаєш, як воно промовляє, почни з простих речей на зразок лісових прогулянок, плавання або йоги. Далі все відбудеться само собою: тіло чекає, щоб його почули.

10. Романтика, любов і пристрасть – це прекрасно

Але якщо плутати їх із сексом, можна надовго залишитися без нього. А це нерозумно і шкідливо. Зроби так, щоб у тебе був секс. Нехай романтика і любов, прийшовши, застане тебе в ліжку з новим коханцем.

11. Останнє, про що варто хвилюватися: що подумають про тебе люди

Вони думають в основному про себе, а також – про тебе, міряючи по собі. Тобто, вони не думають ні про тебе, ні про інших.

12. Бійся впевненості!

Впевненість – початок маразму. Сумнівайся, допускай інші варіанти, залишай шляхи відступу собі й іншим. Я сумніваюся в кожному пункті, який написала. Але в цю секунду, мабуть, усе залишу, як є. Одного разу я залишуся одна і перевірю, чи врятує мене все це.

P.S. Це єдиний пункт, у якому я не сумніваюся: бережи друзів. Вони – єдине, що варто накопичувати (мені поки вдається). Одного разу я зрозумію, що залишилася одна, а друзі тут же нагрянуть і скажуть: «Ти зовсім очманіла, у тебе ж є ми». І це правда!

Поліна ГАВЕРДОВСЬКА,
психолог

Читайте також:Відштовхувався від ас фальту: оштрафували тракториста, який їхав за допомогою ковшу (Відео моменту).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel