Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Петраков обігруватиме фінів та боснійців без Маліновського

Попри очевидний зашкал емоцій у цій історії, усім нам хочеться якнайшвидшого порозуміння між її фігурантами.

Фото із сайту sport.segodnya.ua.

Петраков обігруватиме фінів та боснійців без Маліновського

Тим часом «Волинь» здобуває другу перемогу поспіль, а «Полісся» відбирає очки в «Металіста»

Футбольна Україна ще не до кінця оговталася від резонансного відходу з посади головного тренера Національної збірної Андрія Шевченка й тривалих пошуків нового наставника «тризубих», аж ось у двері постукав свіженький скандал. Ми пам’ятаємо, що перед товариським поєдинком із Чехією розташування збірної України покинув Руслан Маліновський. Пізніше гравець «Аталанти» і наставник «синьо-жовтих» Олександр Петраков доволі по-різному пояснювали ту ситуацію й причини, які до неї призвели.

Щоправда, про те вже можна було б і забути – життя ж таки крокує вперед. Але де там! Схоже, усе тільки починається! Адже Петраков не викликав Маліновського на жовтневий збір збірної України, підсумком якого будуть надважливі поєдинки з Фінляндією (9 жовтня в Гельсінкі) та з Боснією і Герцеговиною (12 жовтня у Львові).

Якщо команда Петракова видасть у поєдинках із фінами та боснійцями щось на кшталт продовження сумнозвісної нічийної серії – крісло під в. о. головного тренера може почати ходити ходором.

Звісно, нинішнього «Маліно» не порівняти з його «весняною версією», коли українець з «Аталанти» був чи не найяскравішою фігурою в усій Серії А. Проте саме цей гравець має не лише найвищу трансферну вартість з-поміж усіх українських футболістів, а й справді велику ігрову практику в одному з провідних європейських чемпіонатів. Тож якщо команда Петракова видасть у поєдинках із фінами та боснійцями щось на кшталт продовження сумнозвісної нічийної серії – крісло під в. о. головного тренера може почати ходити ходором…

Тим часом луцька «Волинь» здобула другу перемогу поспіль. Підопічні Альберта Шахова з мінімальним рахунком здолали вдома «ВПК-Агро» (гол на рахунку 19-річного Богдана Кобзаря – вже третій у сезоні!) й закріпилися в середині турнірної таблиці Першої ліги.

Найгучнішу ж сенсацію туру (а може й усього першого кола!) могло сотворити у Харкові житомирське «Полісся». На очах у 26668 уболівальників 36-річний захисник «Поліських вовків» Андрій Гітченко вже в дебюті поєдинку вивів гостей уперед. Переможний для команди Юрія Калітвінцева рахунок тримався аж до 79-ї хвилини, коли Єгор Демченко забив у відповідь. Тож підсумкові 1:1 – команда олігарха Ярославського вперше таки втрачає очки.

За воротами

Олександр Золотогорський, журналіст і коментатор FootballHub, не розуміє, чому Петраков не викликав у збірну Маліновського:

«Мені подобався Петраков, у першу чергу за прямоту і щирість… Але ігнор Маліновського – це постріл собі в ногу. Так не можна… Якщо тренер не може порозумітися із найкращим гравцем (та ще й людиною, яка завжди налаштована на конструктив) – це проблема тренера».

Результати 9-го туру в Першій лізі:

«Альянс» – «Гірник-Спорт» – 4:0;«Металіст» – «Полісся» – 1:1;«Прикарпаття» – «Кривбас» – 1:1;«Волинь» – «ВПК-Агро» – 1:0;«Поділля» – «Кремінь» – 4:1; «Агробізнес» – «Олімпік» – 0:2;ФК «Ужгород» – «Нива» – 0:2; поєдинок«Оболонь» – СК «Краматорськ» перенесено через спалах коронавірусу в лавах краматорців.

 

В гонці бомбардирів лідирує Олексій Хобленко («Кривбас») – 8 голів.

 

Результати 8-го туру в УПЛ:

«Десна» – «Рух» – 1:0;«Інгулець» – «Колос» – 0:2;ФК «Маріуполь» – «Шахтар» – 0:5;СК «Дніпро-1» – «Верес» – 1:0; «Динамо» – ФК «Олександрія» – 1:0;«Ворскла» – ФК «Минай» – 2:0;«Зоря» – «Чорноморець» – 3:0;ФК «Львів» – «Металіст 1925» – 0:0.

 

 В гонці бомбардирів попереду Віктор Циганков («Динамо») – 6 голів (3 – з пенальті).

Реклама Google

Читайте також: Артем Мілевський оголосив про завершення футбольної кар’єри (Відео).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel