Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Які медзаклади Волині готові приймати хворих на коронавірус

Фото ілюстративне.

Фото Pixabay.

Які медзаклади Волині готові приймати хворих на коронавірус

Запобігти захворюванню або полегшити його може лише вакцинація

Як повідомив на позачерговому засіданні сесії обласної ради в. о. начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький, станом на 20 вересня в області визначено дев’ять закладів, які лікують коронавірусних хворих. До закладів першої хвилі належать: КП «Волинська обласна клінічна лікарня» (178 ліжок із доступом до кисню), КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади (100 ліжок), КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» (178 ліжок), КП «Ковельське ТМО» (100 ліжок) та КП «Володимир–Волинське ТМО» (120 ліжок).

В області визначено дев’ять закладів, які лікують коронавірусних хворих.

До закладів другої хвилі — КНП «Любомльське ТМО» та Камінь–Каширська ЦРЛ (загалом 230 ліжок із доступом до кисню).

До медзакладів резервної хвилі входять КП «Луцька центральна районна лікарня» та КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня» — 190 ліжок із доступом до кисню.

Т. в. о. директора Волинської обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська розповіла, що нині там розгорнуто 178 ліжок для надання допомоги хворим на COVID. Із них 80 — дитячих. Таку кількість заражених ковідом можуть пролікувати в цьому медзакладі. Загалом із початку епідемії там надали допомогу 3024 інфікованим коронавірусом. 1765 надважких пацієнтів проліковано за час пандемії у Волинській обллікарні. Як повідомив керівник цього медзакладу Олександр Дудар, показник летальності ковідних пацієнтів був дуже високим — сягав від 10 до 13%. Для порівняння: до пандемії він становив всього 1%.

Олена БОРИСОВА.

Читайте також: У Волинській обласній лікарні створять центр трансплантації.

Telegram Channel