Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Якщо вчителі не будуть вакцинуватися — школи закриють?

На дистанційне навчання підуть ті заклади освіти, в яких не будуть щеплені 80% працівників.

Фото: pravda.com.ua.

Якщо вчителі не будуть вакцинуватися — школи закриють?

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко звернувся до освітян краю із закликом вакцинуватися. В іншому разі ті заклади, які матимуть низький рівень щеплених серед персоналу, — не працюватимуть

Зважаючи, що в Україні щодня фіксують зростання захворюваності на COVID-19, в тім числі поширення агресивнішого штаму «Дельта», Кабмін встановив нові карантинні обмеження для запобігання нових спалахів пандемії. Відповідно до них, відвідувати заклад освіти при всіх рівнях епіднебезпеки, окрім «зеленого», можна буде за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу.

У зверненні голова Волинської ОДА наголосив, що епідемічна ситуація на Волині невтішна — кількість нових випадків захворюваності на коронавірус стрімко збільшується. Натомість темпи зростання вакцинованого населення значно нижчі. Відтак, область має всі шанси знову закрити навчальні заклади і перейти на дистанційне навчання. Юрій Погуляйко закликав освітян вакцинуватися, аби цьому запобігти і вберегти себе та школярів від небезпечної недуги.

Станом на 20 вересня на Волині проведено 201 166 вакцинацій. Це передостанній показник серед усіх областей України.

Через загострення епідситуації на Волині 20 вересня голова облради Григорій Недопад скликав позачергове засідання сесії. Депутати розглянули питання готовності медзакладів до нової хвилі епідемії. В. о начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький повідомив, що в медзакладах області немає жодного пацієнта, хворого на коронавірус, який вакцинований. І це дуже невтішна ситуація.

— Серед щеплених є такі, що хворіють, однак вони не потрапили до лікарень і не потребують кисневої підтримки, а переносять хворобу легше, — мовив він.

За словами посадовця, станом на 20 вересня на Волині проведено 201 166 вакцинацій. Це передостанній показник серед усіх областей України. Валерій Руцький акцентував увагу на проведенні інформаційної політики, спрямованої на підтримку вакцинації. Також розповів, що всі випадки побічних ефектів від щеплення в області вивчає спецкомісія. За його словами, станом на 20 вересня смертей внаслідок отримання вакцини на Волині не було.

До слова, рішенням Держкомісії ТЕБ та НС із 23 вересня в усіх регіонах України встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки. Кабмін змінами до постанови пом’якшив обмежувальні заходи і дозволив працювати закладам освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов. Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвіду­вачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби.

Олена БОРИСОВА.

Читайте також: Які медзаклади Волині готові приймати хворих на коронавірус.

Telegram Channel